Eperfagyi Hémangitól

2014-05-11

sponsored links






A kerttõl a konyháig c. szakácskönyvbõl (itt) sikerrel készítettem, már több alkalommal, finom ételt, süteményt. Most, hogy melegebbre fordult az idõ, fagyi recept után kutattam és itt találtam ezt az eperfagyi receptet. Eperfagyit már az elmúlt évben is csináltam, más recept alapján, (itt) de kíváncsi voltam erre a megoldásra. Nem bántam meg, mert nagyon finom, könnyû krémes fagyit kaptam. Ezenkívül az elkészítése is gyors és egyszerû.


Hozzávalók:

  • 2 dl natúr joghurt (nálam laktóz mentes)
  • 5 dl tejszín           (nálam laktóz mentes)
  • 15 dkg cukor
  • 30 dkg eper         (nálam fagyasztott)
  • 1 vaníliarúd kikapart belseje
  • 1 csipet só

Elkészítés: Az epret szobahõn hagytam kiolvadni. A kétharmad részét apróra daraboltam, a többit összeturmixoltam. A turmixolt eperhez hozzákevertem a vaníliarúd kikapart belsejét, a sót, a cukrot és a joghurtot. A tejszínt felvertem, majd óvatosan beleforgattam az epres masszába. Fagyigépbe öntöttem és elõírás szerint kifagyasztottam. Amikor kész volt, belekevertem az eperdarabokat. Zárható, mûanyag dobozba kanalaztam és fogyasztásig mélyhûtõbe tettem.

Az én fagyigépembe ez a mennyiség sok volt, ezért a maradékot (amit nem tudtam a gépbe önteni), egy zárható tetejû mûanyag dobozba öntöttem és a mélyhûtõbe tettem. Félóránként elõvettem és egy kanál segítségével átkevertem, így a keletkezett jégkristályokat összetörtem és ezzel a módszerrel is lágy, krémes állagot kaptam.
A géppel készült fagyi krémesebb lett, mint a kanállal kevergetett, de fagyigép hiányában ez is egy megoldás lehet.






Folytats a blogon ... csokoladekreativan.blogspot.com/2014/...

sponsored links

Keres?s