Eperfagyi - gyors és egyszerû recept Laktózmentes
sponsored links
Sokszor van szükségünk gyorsan megvalósítható receptre, ha váratlanul vendég érkezik vagy egyszerûen csak kevés az idõnk. Ennek a receptnek a segítségével gyorsan készíthetünk gyümölcsfagyit. Most éppen eper volt itthon, ezért készült eperfagyi, de más gyümölcsbõl is készíthetõ. Ha elkészült, azonnal fogyasztha-tó, a fagyi könnyû, finom és habos.
Hozzávalók:
- 100 ml tejszín (nálam laktózmentes)
- 250 ml joghurt (nálam laktózmentes)
- 5 evõkanál méz
- 250 gr eper (nálam fagyasztott, de természetesen friss eperbõl is lehet, sõt...)
Készítés: Az epret hagytam szobahõn felolvadni, lecsepegtettem, a többi hozzávalóval összekevertem, botmixerrel összemixeltem és már mehetett is a fagyigépbe. 30 perc alatt a gépben el is készült a lágy krémes eperfagyi.
Amikor kész lett, a legnagyobb részét el is fogyasztottuk, csak a maradékot tettem zárható dobozban a mélyhûtõbe. Azt azonban el kell mondanom, hogy a mélyhûtött állapot után nem volt olyan lágy a fagyi, mint frissen. Finom volt, de kevésbé volt krémes állagú.