Eper tejföllel

2014-07-02

sponsored links

Eper tejföllel
Mostanában mindig befõzök, ma is egész nap "kukoricáztam", ezért nem is sütemény volt a desszert.
Még a fõ eperszezonban felfigyeltem több blogon erre a "bonyolult" édességre, de leginkább Mági bejegyzése gyõzött meg róla, hogy ezt nekem is ki kell próbálnom, illetve az e bejegyzésben található Hamvas Béla leírás.
Recept se kell hozzá, csak eper, porcukor meg tejföl. Ezeket kell rétegezni, aztán pár órát érni hagyni. Nem kell túl hidegnek lennie, legmegfelelõbb hõmérséklet a pincehideg (a hûtõ legalsó polca).
Vettem a piacon fél kiló folytonérõ földiepret, alapos mosás után a nagyobb szemeket kettévágva, a kisebbeket egészben egy porcelán tál aljára egy sor epret raktam, amit megszórtam csakúgy gondolomra 
kristálycukorral, mert siettem és nem akartam darálni, aztán beborítottam tejföllel. Így rétegeztem, míg az anyagok elfogytak - tejfölbõl egy nagy pohárral használtam el (330 grammos). Tetejét megszórtam apróra vágott mentával.
Várakozáson felül finom volt, csak ajánlani tudom mindenkinek! Köszönöm az ötletet Máginak!
Finom levet eresztett
Hamvas Béla  szerint ezt júniusban kell enni, hát én két napot késtem vele, de most is nagyon jólesett.A jóisten uzsonnája címû novellájában nagyon élvezetesen ír errõl a desszertrõl, érdemes elolvasni.


Folytats a blogon ... tortafuggo.blogspot.com/2014/07/eper-...

sponsored links

Keres?s