EPER SORBET

2014-06-01

sponsored links















Ismét egy finom, igazi nyári fagylalt... Mert nem lehet megunni. Sem ezt a hûsítõ nyalánkságot, sem az epret... Pénteken elmentem epret szedni, és a nyolc üveg áldásos eperlekvár mellé, készülz egy adag sorbet is. Csak 5 hozzávaló és 5 perc. Már mint a készítését illetõen. Természetesen a fagyivá alakulásához még kell négyszer 5 perc, de megéri, mert nagyon finom. Már alig várom, hogy a málna termésnek induljon, mert õ lesz a következõ áldozata a fagylaltgépemnek...


Hozzávalók 4 személyre: 2 csésze kicsumázott eper, 2 csésze sûrû tejszín, méz vagy cukor az édesítéshez, 1 csipet só, 1 csomag vaníliás cukor. Díszítéshez: eperlekvár, citromfû.


Az epret, a kétféle cukrot, a sót mélyebb edénybe tesszük majd botmixerrel pürésítjük. Az epres krémhez hozzákeverjük a sûrû tejszínt, majd a keveréket a fagylalt gépbe öntjük. Kb. 20-25 perc alatt krémessé-kristályossá dermesztjük. A kész sorbetet fagylaltos kanállal kelyhekbe adagoljuk, a gombócok tetejére eperlekvárt csorgatunk, majd citromfû levélkével díszítve kínáljuk. Ha nincs kéznél fagylaltgép, akkor a masszát egy alacsony peremû tálba öntjük és a mélyhûtõbe téve, 1/2 óránként megkeverve megdermesztjük a kellõ állagúra. Nagyon finom, kellemesen savanykás, nyári nyalánkság.











Folytats a blogon ... illeskriszkonyhaja.blogspot.com/2014/...

sponsored links

Keres?s