Eper

2014-05-12

sponsored links

Az eper elõnyös egészségügyi hatásai régóta ismertek:
a piros gyümölcs tele van vitaminokkal
és antioxidánsokkal, rosttartalma pedig hozzájárul
az egészséges emésztéshez.
Növeli a vér antioxidáns-kapacitását és javítja
a sejtek oxidatív stresszre adott válaszreakcióit
-derítették ki spanyol és olasz kutatók!

Tudtad, hogy a piros, ízletes és lédús földieper
milyen jótékony hatással van a szervezetedre? 
Meleg napokon remek szomjoltó, fogyasztása
a jóllakottság érzését kelti, ezáltal kiváló partner
a fogyókúrában, vértisztító hatása pedig segít a
salakanyagok és a felesleges zsír távozásában.
Nem csak belsõleg, de a bõrbe bedörzsölve is
kiváló bõrápoló!
Lássuk, mi mindenért jó még, ha epret fogyasztunk!?
Megszabadít az elhalt hámsejtektõl, napozás után
hûsíti a bõrt, valamint véd az ultraibolya sugárzástól,
ezért érdemes minél többet fogyasztani belõle!
Csak közvetlenül fogyasztás elõtt mossuk meg,
mert ha vizesen tesszük a hûtõbe, hamar erjedésnek indul.
Természetesen csak akkor lesz társunk
a fogyókúrában, ha cukor nélkül fogyasztjuk!
A friss, zamatos földieperbõl például kitûnõ
koktélt készíthetünk: mivel az eperlé önmagában
elég sûrû, erõs illatú és ízû, célszerû almalével,
tiszta vízzel vagy citrusfélékkel hígítani.
Az eperlé gazdag C-vitaminban, foszforban,
káliumban és kalciumban, valamint természetes
fájdalomcsillapítót is tartalmaz.

Az eper jótékony hatásai:
szépít, méregtelenít, fiatalít és fogyaszt,
kiváló az emésztési panaszok kezelésére,
vesebántalmak esetén, a fájdalmak
enyhítésére és a láz csillapítására,
tüdõgyulladás, reuma és pajzsmirigy
rendellenességek esetén, a pattanásos
bõr kezelésére, csökkenti a szívbetegségek,
a kötõszöveti gyulladások, az
agyér-elmeszesedés kialakulásának
kockázatát is! 




Folytats a blogon ... csontnelkul.blogspot.com/2014/05/eper...

sponsored links

Keres?s