Emeletes zöldborsósaláta

2014-06-11

sponsored links

Tulajdonképpen majonézes zöldborsósaláta, újhagymával és fõtt tojáskarikákkal gazdagítva, poharakba rétegezve tálalva. Sült húsok kiváló kísérõje lehet, sok sikert hozzá!


Hozzávalók 5 pohárhoz:

  • 25 fürjtojás (vagy 6 tyúktojás)
  • 30 dkg zsenge zöldborsó (tisztán mérve)
  • 1 csomó újhagyma
  • só, õrölt fehér bors
  • 1 tojássárgája
  • 1,25 dl olaj
  • 1 evõkanál mustár
  • 1 evõkanál citromlé
  • 1 dl tejszín
  • petrezselyemzöld




  • A fürjtojásokat a szokott módon keményre fõztem, majd megpucoltam.
  • A borsót enyhén sós vízben puhára fõztem, leszûrtem.
  • Az újhagymát megtisztítottam, és keveset a zöld szárrészbõl is felhasználva karikákra vágtam.
  • Majonézt készítettem: a tojássárgáját elkevertem, kis adagokban hozzákevertem az olajat.
  • Hozzáadtam a mustárt, a citromlevet és a tejszínt, ízesítettem sóval, õrölt fehér borssal.
  • Híg öntetet kaptam, amibe beleforgattam a kihûlt zöldborsót (ha sûrûbb öntetet szeretnénk, tejszín helyett használjunk tejfölt).
  • A poharak aljában szétosztottam a hagymakarikákat, erre rétegeztem a majonézes zöldborsót, majd az egészet megkoronáztam a fõtt fürjtojás-karikákkal.
  • Tetejét apró, zsenge petrezselyemlevélkékkel díszítettem (petrezselyem helyett snidlinget is használhatunk).



Folytats a blogon ... hankka.blogspot.com/2014/06/emeletes-...

sponsored links

Keres?s