Elzászi szalonnás-tojásos lepény

2014-08-05

sponsored links

Reggelire, szendvicsbe, vacsorára,....melegen, langyosan. Ebben  a sorrendben. Egy gyors reggeli, amivel learathatjuk a babérokat, fõleg a férfiak körében:) Egy jó nap indítás, irodába egy zsemlébe csomagolva, stb. Szóval próbáljátok ki!

Hozzávalók 4-6 személyre:
2 ek. olívaolaj, 1 fej hagyma, 120g kockázott bacon, 4 ek. zsemlemorzsa, 4 tojás, 250ml tej, 150g kecskesajt vagy tehéntúró (én Bryndzát használtam), só, bors

A sütõt elõmelegítjük 200 fokra.

A tûzhelyre teszünk egy olyan serpenyõt, amit aztán a sütõben is használhatunk. Nem kell túl nagynak lennie, kb. 23-26 cm átmérõjû legyen. (Lehet kerámia sütõtál is.)
Felmelegítjük benne az olajat, a szalonnát és a kockára vágott hagymát megpirítjuk. Mikor a hagyma már kezd üveges lenni, kiszedjük a serpenyõbõl, a szalonna kockákkal együtt.

A megmaradt zsiradékra a serpenyõben rászórjuk a zsemlemorzsát, egyenletesen elterítjük rajta. Vissza halmozzuk egyenletesen a sült hagymát és szalonnát.
A tojást egy nagyobb tálban felverjük és összekeverjük a tejjel. Itt kicsit bolondíthatjuk, ha a tejet megfelezzük tejszínnel vagy tejföllel, csak jó ízt adhat neki:)
Belemorzsoljuk a kecskesajtot vagy amit használunk, sózzuk, borsozzuk.

A tojásos-sajtos (túrós, bryndzás, ..)keveréket a szalonnás-hagymás rétegre öntjük, majd betoljuk a sütõbe.
Kb. 20-25 perc alatt megsül, a tojás megszilárdul, a teteje szép aranybarna.

Salátával, friss kiflivel, késsel-villával,...

Jó sütést, jó étvágyat!
Anna

Folytats a blogon ... bakeann.blogspot.com/2014/08/elzaszi-...

sponsored links

Keres?s