Egészségesen és stílusosan karcsúsodj max. 30 perc?
sponsored links
Nemcsak ínyenceknek, hihetetlenül egyszerû, fenomenális, nagyon frissítõ hatású egy meleg nyári napon. Az avokádó, az uborka, a kapor, és a bors különleges íz egyvelegét a lime és a joghurt savanyú íz hatása teszi különlegessé, megbolondítva egy kis sült bacon darabokkal. Egészségesen és stílusoson karcsúsodj?, mert az egészség mindenkié?
Klarissz Joghurtos-avokádós/kapros uborkaleves grissinivel
Hozzávalók:
4 db kígyóuborka
2 db avokádó ? vagy ha nincs otthon avokádó, 2 db burgonya felkockázva, sózva, vajon megpirítva, 1 dl kis húsleves alapélével felöntve, puhára fõzve, adjuk hozzá -
Fûszerek:
? lime leve
2 nagy gerezd fokhagyma
200 g natúr görög joghurt
1 ? ek extra szûz olíva olaj
? kk himalája só
? kk ötbors fûszer ? mozsárban összetörve
? csokor kapor
1 csipet kókuszcukor
? zöldhagyma
1 csipet chili pehely
Tálalás:
friss kapor
pirított bacon darabok
extra szûz olíva olaj
Elkészítés:
Meghámozzuk és felkockázzuk az uborkát és az avokádót.
Ezt követõen tegyük egy turmixba az uborkát és az avokádót, és a fenti fûszerekkel ízesítsük, majd jól keverjük össze.
A kész uborkalevest tálalásig jól lehûtjük.
Amíg hûsöl a levesünk, addig az apróra vágott bacont pirítsuk meg. Ha kész tegyük félre.
Kínálásnál, szórjuk meg bacon darabkákkal, díszítsük friss kaporral, és locsoljuk meg egy kis extra szûz olíva olajjal.
Aki még laktatóbbá szeretné tenni, kínálja grissinivel.
Jó étvágyat!
Klarissza
Klarissz Joghurtos-avokádós/kapros uborkaleves grissinivel
Hozzávalók:
4 db kígyóuborka
2 db avokádó ? vagy ha nincs otthon avokádó, 2 db burgonya felkockázva, sózva, vajon megpirítva, 1 dl kis húsleves alapélével felöntve, puhára fõzve, adjuk hozzá -
Fûszerek:
? lime leve
2 nagy gerezd fokhagyma
200 g natúr görög joghurt
1 ? ek extra szûz olíva olaj
? kk himalája só
? kk ötbors fûszer ? mozsárban összetörve
? csokor kapor
1 csipet kókuszcukor
? zöldhagyma
1 csipet chili pehely
Tálalás:
friss kapor
pirított bacon darabok
extra szûz olíva olaj
Elkészítés:
Meghámozzuk és felkockázzuk az uborkát és az avokádót.
Ezt követõen tegyük egy turmixba az uborkát és az avokádót, és a fenti fûszerekkel ízesítsük, majd jól keverjük össze.
A kész uborkalevest tálalásig jól lehûtjük.
Amíg hûsöl a levesünk, addig az apróra vágott bacont pirítsuk meg. Ha kész tegyük félre.
Kínálásnál, szórjuk meg bacon darabkákkal, díszítsük friss kaporral, és locsoljuk meg egy kis extra szûz olíva olajjal.
Aki még laktatóbbá szeretné tenni, kínálja grissinivel.
Jó étvágyat!
Klarissza