Egészséges-kényeztetõ finomság, mindig jólesik?
sponsored links
Varázslatos egészséges kényeztetés magadnak, családodnak, de akár a vendégeidet is, elkápráztathatod. Bárhol-bármikor, bármennyit ehetsz belõle. Mennyeien csokoládés brownie szelet, 30 perc alatt kész, igazi befejezése lehet, egy grilles kerti partiknak. Istenien finom? és ?TUTI? kérnek még belõle? A süti formázás befejezésekor észrevettem, hogy kutyus alakzat lett, a maradék tészta szélekbõl, na, gondoltam, kreálok neki szemet, szájat dekorcukorkából, és így is lefotózom, érdekességképpen, szerintem igazán nagy fazon lett?Õ tényeg, süti kutyus. És milyen érdekes, hogy épp van egy 5 éves yorki kutyám, akit épp ?süti?-nek hívnak?
Klarissz Csokis wellness brownie/lime-os- mascarpone túró krémmel
Hozzávalók: a recept dupla adag
20 dkg jó minõségû 75%-os étcsokoládé
10 dkg teljeskiörlésû búzaliszt
10 dkg kókuszliszt
20 dkg kókusz cukor
4 dkg cukrozatlan zsírszegény holland kakaópor
1 tk sütõpor
4 tk neszkávé
4 db nagy tojás
2 dl olvasztott kókuszzsír
sütõpapír tortaformához
Díszítéshez:
kókuszcukor
reszelt zöld citrom héja
2 db piros koktél cseresznye
menta
Lime-os mascarpone-túró krém:
250 g mascarpone
250 g light túró
1 zöld citrom leve
1 ek kókusz cukor
1 kupaknyi vanília aroma
Elkészítés:
Elõmelegítjük a sütõt. Utána az étcsokoládét apró darabokra vágjuk, és beleszórjuk egy keverõtálba. Hozzáadjuk a lisztet, cukrot, kakaóport és a sütõport.
Egy másik tálba feloldjuk a neszkávét 2 ek langyos vízben, hozzákeverjük a tojásokat, és belecsurgatjuk az kókusz olajat, kézi habverõvel simára keverjük az egészet.
A sûrû, tojásos, kávés, olajos masszát fakanállal összedolgozzuk, a kakaós, sütõporos, csokoládédarabkás liszttel.
A kész tésztát a kivajazott, vagy sütõpapírral kibélelt tepsibe vagy tortaformába simítjuk, és 17-20 perc alatt az elõmelegített sütõben megsütjük.
Amíg sül a sütemény, addig készítsük el a krémet. Az alapanyagokat, tegyük egy tálba és robotgéppel keverjük simára. Tegyük a hûtõbe, tálalásig.
Ha megsült a brownie, a tepsiben hagyjuk kihûlni. Ezt követõen, egy nagyobb körforma szaggatót elõveszünk, és köröket szaggatunk ki a süteménybõl.
Tányérra helyezzük, lime-os mascarpone túró krémmel kínáljuk. Szórjuk meg kókuszcukorral, lime reszelt héjával. Díszítsük mentával, piros koktél cseresznyével.
Jó étvágyat!
Klarissza
Klarissz Csokis wellness brownie/lime-os- mascarpone túró krémmel
Hozzávalók: a recept dupla adag
20 dkg jó minõségû 75%-os étcsokoládé
10 dkg teljeskiörlésû búzaliszt
10 dkg kókuszliszt
20 dkg kókusz cukor
4 dkg cukrozatlan zsírszegény holland kakaópor
1 tk sütõpor
4 tk neszkávé
4 db nagy tojás
2 dl olvasztott kókuszzsír
sütõpapír tortaformához
Díszítéshez:
kókuszcukor
reszelt zöld citrom héja
2 db piros koktél cseresznye
menta
Lime-os mascarpone-túró krém:
250 g mascarpone
250 g light túró
1 zöld citrom leve
1 ek kókusz cukor
1 kupaknyi vanília aroma
Elkészítés:
Elõmelegítjük a sütõt. Utána az étcsokoládét apró darabokra vágjuk, és beleszórjuk egy keverõtálba. Hozzáadjuk a lisztet, cukrot, kakaóport és a sütõport.
Egy másik tálba feloldjuk a neszkávét 2 ek langyos vízben, hozzákeverjük a tojásokat, és belecsurgatjuk az kókusz olajat, kézi habverõvel simára keverjük az egészet.
A sûrû, tojásos, kávés, olajos masszát fakanállal összedolgozzuk, a kakaós, sütõporos, csokoládédarabkás liszttel.
A kész tésztát a kivajazott, vagy sütõpapírral kibélelt tepsibe vagy tortaformába simítjuk, és 17-20 perc alatt az elõmelegített sütõben megsütjük.
Amíg sül a sütemény, addig készítsük el a krémet. Az alapanyagokat, tegyük egy tálba és robotgéppel keverjük simára. Tegyük a hûtõbe, tálalásig.
Ha megsült a brownie, a tepsiben hagyjuk kihûlni. Ezt követõen, egy nagyobb körforma szaggatót elõveszünk, és köröket szaggatunk ki a süteménybõl.
Tányérra helyezzük, lime-os mascarpone túró krémmel kínáljuk. Szórjuk meg kókuszcukorral, lime reszelt héjával. Díszítsük mentával, piros koktél cseresznyével.
Jó étvágyat!
Klarissza