Egyszerû babérleveles krumplikrémleves
sponsored links
Azt hiszem ez a világ egyik legegyszerûbb levese. A kedvenc krumplifõzelékünk adta az ötletet, amit babérlevéllel készítek. Most nem krémesítettem tejszínnel vagy tejföllel, hanem utóbbit külön kínáltam hozzá. Könnyû, gyorsan asztalra varázsolható, húsmentes fogás. Ebben a hideg, barátságtalan idõben jól esik egy kis forró levest elkanalazni.
Hozzávalók 4 fõre:
*40 dkg krumpli
*1 nagyobb babérlevél
*1 tk házi ételízesítõ
*0,5 kk só
A megtisztított krumplit apró kockára vágjuk, és annyi vízzel, hogy épp ellepje, felengedjük. Ízesítjük a babérlevéllel, sóval, házi ételízesítõvel, és puhára fõzzük.
A levelet kivéve a levest merülõ mixerrel pépesítjük.
Melegen, tejföllel kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.