egyszerü, gyors házi teljes kiörlésü kenyér a mindennapokra

2015-10-23

sponsored links


Persze, mert én annyira szeretek kenyeret sütni. Ez mondjuk igaz, engem lenyûgöz a kelt tészta minden formája. Ha zsemlét sütök, leülok a konyhakõre a sütõhöz, és kávézgatva bámulom, ahogy sül, kel, mozog, illatozik. Szerem az élesztõ illatát, imádom tapintami a ruganyos masszát, beleharapni a helyenként puha, máshol ropogós textúrába.

Na igen, de a kelt tészták többsége nem éppen light, ugye... Ami meg light, az meg nem olyan, ugye. Dagasztottatok már teljes kiõrlésû lisztbõl kenyeret? Még megkelni csak megkel, de a végére egy kõdarab lesz belõle. Na de ennek vége. Aki szeri a szivacsos, puha kenyeret, annak sem kell mostantól az lidlibe rohanni kávéval barnára festett zsömléért, hanem öt perc munkával elõállíthatja otthon.

A recept Rachel Allentõl kölcsönözve, de karcsúsítva.

Egy rúdhoz kell:

200 g teljes kiõrlésû liszt
75 g síma liszt ( kemény vonalasoknak ehelyett is tk) ...

Folytats a blogon ... lightkonyha.blogspot.com/2015/10/egys...

sponsored links

Keres?s