Egyszerûen ízleteset?

2014-04-07

sponsored links

Aki kedveli a könnyû étkezést, annak ez lesz a kedvence, viszont aki a kínai ételek rajongója, magamat is beleértve megbolondíthatja tésztával is? és máris ez az egzotikus íz textúra szinte magával ragad. Könnyû elkészíteni és nem is drága? Akár ebédre, vagy vacsorára bármilyen formában elkészíthetõ, érdemes kipróbálni? :)

fûszeres húsos salátás burrito - San Choy Bow BurritoFûszeres húsos salátás burrito ? San Choy Bow Burrito

Hozzávalók:


8 db jégsaláta levelek

500g pulyka vagy sertés darált hús ? vagy bármilyen, amit szeretünk

Apróra vágva:

5 dkg húsos szalonna

1 db lila hagyma

2 gerezd fokhagyma

3 szelet gyömbér

2 chili apróra vágva ? aki nem szereti a csípõset, magozza ki, aki enyhén szereti, egyiket magozza csak ki

150g csiperkegomba

150 g zöldbab

200g babcsíra

2 újhagyma, apróra vágva

225 g vízi gesztenye leöblítve ? ha nincs elhagyható

Fûszerezés:



1 csokor friss koriander - vagy õrölt koriander zöld

hétbors fûszer durvára darált ? vagy õrölt fekete bors

1-2 csepp szezámolaj ? csak azért ennyi mennyiség, mert nagyon intenzív az íze

2 ek hoisin mártás ? ha nincs elhagyható

1 ? ek szójaszósz

1 ek édes chili szósz

1 ek száraz sherry

Díszítéshez:

50g babcsíra és két csipet szezámmag, petrezselyem

Elkészítés:

Vágjuk ki a jégsaláta torzsáját, szedjük óvatosan leveleire, és tegyük a hûtõbe.

A fenti hozzávalókat készítsük elõ, vágjuk apróra.

fûszeres húsos salátás burrito - San Choy Bow

Egy serpenyõbe olíva olajat tegyünk, vagy kókuszzsírt és tegyük bele a lilahagymát, szalonnát, egy két percig pároljuk össze közepes lángon, utána jöhet a fokhagyma, gyömbér, chili, jól keverjük össze.

Utána máris tehetjük bele a darált húst, jól keverjük el, hogy ne legyen nagy darabos. kb. 3 perc elteltével, tegyük bele a gombát, zöldbabot, babcsírát, új hagymát, vízi gesztenyét, és fûszerezzük a fentiekkel. Közepes lángon fõzzük össze, hamar készen van.

Helyezzük egy tányérra a salátát, és kanalazzuk bele a húsos keveréket.  Szórjuk meg babcsírával, apróra vágott petrezselyemmel, szezámmaggal.

Aki szereti az üvegtésztát, az forraljon fel egy kis sóval vagy ételízesítõvel egy kis vízet, kapcsolja le a hõt, és bele az üvegtésztát, hogy megpuhuljon. Tegyük a tányérra és keverjük hozzá a San Choy Bow húsos keveréket és máris fogyasztható, díszítsük a fentiekkel.

fûszeres húsos  - San Choy Bow üvegtészta salátával

Jó étvágyat!

Klarissza

Inspiráció: adrianrichardson



Folytats a blogon ... klarisszafalatozoja.cafeblog.hu/2014/...

sponsored links

Keres?s