Egyszerû túrós-ricottás sütemény ribizlivel

2018-06-16

sponsored links







Az utóbbi napokban gyorsan elkészíthetõ sütik után kutattam a neten, és megakadt a szemem ezen az egyszerû recepten. Több magyar oldalon is ugyanaz a leírás szerepelt ?Topfa Feingeback? néven, de amikor utána akartam járni, hogy ez vajon tényleg német sütemény-e, falakba ütköztem. Ezen a néven ui. semmit sem találtam a német nyelvû oldalakon. Aztán elkezdtem átalakítani a megadott elnevezést Topfen Feingebäck-re, és láss csodát, így már értelmet nyert a kissé kifacsart kifejezés, ami magyarul csak annyi tesz, így egyszerûen, hogy ?túrós sütemény?. :D Sajnos ezen a ?finomított? néven sem sikerült találatokat begyûjteni, pláne nem kideríteni a süti eredetét.
Én csak annyit változtattam rajta, hogy az elõírt túrómennyiség felét ricottára cseréltem, ill. mazsola helyett ribizlivel bolondítottam. Könnyû, nagyon finom süti lett az eredmény. :)






Hozzávalók 21x31 cm-es tepsihez:

6 tojás
13 dkg cukor
2 dkg vaníliás cukor
18 dkg tejföl
25 dkg túró
25 dkg ricotta
1 kezeletlen citrom reszelt héja
14 dkg extra finom süteményliszt
egy csipet só
1 cs. sütõpor
40 dkg ribizli (lehet mirelit is)
5 dkg finomítatlan nádcukor

elkészítés:

  1. A tojásokat a kétféle cukorral kihabosítjuk, hozzádolgozzuk a tejföllel kikevert, sóval, reszelt citromhéjjal ízesített túróhoz, és beleforgatjuk a sütõporral vegyített lisztet.
  2. A tésztamasszát a kivajazott, liszttel behintett tepsibe öntjük, rászórjuk a nádcukorral kevert ribizlit, és elõmelegített sütõben készre sütjük. (A mirelit ribizlit elõbb kiolvasztjuk, lecsepegtetjük, és utána forgatjuk össze a cukorral.)
  3. A süteményt a tepsiben hagyjuk kihûlni, majd felszeleteljük, és porcukorral hintve tálaljuk.
sütési hõfok: 200°C
sütési mód: alul-felül sütés
sütési idõ: kb. 35 perc












Folytats a blogon ... suniskanal.blogspot.com/2018/06/egysz...

sponsored links

Keres?s