Egyszerû szilvás lepény leveles tésztából
sponsored links
Minimális idõ alatt pár hozzávalóból elkészülhet ez a csoda!
Nálunk már ?hull a szilva a fáról?, kicsit még keménykés, de sütéshez pont jó! Volt itthon kész leveles tészta is, így ebbõl készült ez a lepényke. Ez a darab a tésztának kb 1/3-a, ízlés szerint lehet akár egy falatosakra vagy nagyobbakra is vágni a tésztát. Szilva helyett más gyümölccsel, pl. sárga- vagy õszibarackkal, málnával is érdemes kipróbálni!
Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta (a legegyszerûbb a készre nyújtott, felcsavart változat, pl. Lidl-bõl)
2-3 ek tejföl
3 ek cukor
1 tk fahéj
kb 0,5 kg szilva
Elkészítés:
A leveles tésztát a kívánt méretûre vágjuk.
A széleitõl kb fél centire a kés hegyével bekarcoljuk (ne vágjuk át!), így sülés után szép ?kerete? lesz a lepénynek.
A kereten belül maradva megkenjük tejföllel, megszórjuk cukorral és fahéjjal.
Ráhelyezzük egyenletesen a szilvákat, lehet ugyanazt a felüket felfelé vagy lefelé tenni, én nem tudtam dönteni, így ilyen ?pepita? lett. Így sem rossz
200 C-ra elõmelegített sütõben 15 perc alatt megsütjük.
Csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához itt
Forrás: http://szekercelazac.blog.hu/2013/08/02/szilvas_suti_leveles_tesztabol
Hasonló bejegyzések:
Kakaós csiga leveles tésztából
Lepénykenyér ? Blogkóstoló 13. forduló
Szilvalekváros-libatepertõs táska
Egyszerû sajtos pogácsa
Piadina ? olasz lepénykenyér