Egyszerû nyuszi torta
sponsored links
Így kell egy nyúlfigurát a végtelenségig leegyszerûsíteni!
Volt egyszer egy nyúlseggtorta, ami az egyik ismerõsömnek úgy megtetszett, hogy úgy gondolta, ilyennel fogja meglepni az õ nyúltulajdonos ismerõsét. És azt is gondolta hozzá, hogy ezt nekem kellene elkészíteni
A fenti képen látszik az igazi nyuszi, rá kellett ?hasonlítania?. Mint két tojás, ugye? Vagyis konkrétan a hátsó részének kellett volna hasonlítani, de arról egyrészt nem volt fénykép, másrészt sikerült úgy fotóznom a tortát, hogy abból kb. semmi nem látszik ? De a nyúl szõrösségét imitáló pacsmagolt krém+kókuszreszelék sem segített a fénykép kifejezõképességének.
Hozzávalók a piskótához (és egy 16 cm átmérõjû nyúlhoz):
5 tojás
5 ek kristálycukor
5 ek liszt
2,5 kk ecet
2 tk olaj
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk.
A fehérjét az ecettel elkezdjük verni, majd majd amikor már elkezdene keményedni a hab, apránként, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a cukrot.
A tojássárgákat is jól elkeverjük, majd óvatosan a fehérjehabhoz keverjük.
Hozzászitáljuk a lisztet, azzal is óvatosan keverjük, hogy ne törjön össze a hab.
A legvégén óvatosan a szélén hozzácsorgatjuk az olajat, továbbra is vigyázva a habra.
Én most a 16 cm kerek formában és egy kb 20×30 cm-es tepsiben elosztva sütöttem a tésztát. Mindkettõt kibéleltem sütõpapírral.
190 °C-ra elõmelegített sütõben tûpróbáig sütjük (nekem ez kb 30 perc volt).
A piskóta Vea receptgyûjteményébõl származik, akit Ági, a Tetovált lány konyhájának írója sorsolt páromul a Blogkóstoló 17. fordulójára.
A kerek formában levõ tésztát vízszintesen kettévágtam. A tepsiben levõ tésztát pedig elkezdtem úgy farigcsálni, hogy egyre kisebb átmérõjû köröket kapjak. Ebbõl elég volt összesen 4-féle. Két kis téglalap kellett a hátsó lábaknak és egy kis gombócnyi a farkának. Néztem, hebbõl a lapos kupacból hogy lesz valami, de aztán hála a krémnek, egész szépen kigömbölyödött a végeredmény
Ezt a pudingos krémet használtam hozzá, mert tudtam, hogy nagyon szépen megdermed, összetartja a részeket, ami fontos a szállításnál. Megcsináltam az egész adagot 2/3 rész vanília, 1/3 rész csokipudingporral. Az eredeti elképzelés karamellás puding lett volna, de az sajnos nem kaptam. Végül így is egész jól hasonlított a nyuszi színére. A krémbõl kicsi kimaradt, de nem kellett sokáig rakosgatnom a hûtõben ?
Tehát betöltöttem a tészták közé a krémet, majd a külsejét és végigkentem, szerencsére jó tapadós a krém. Nagyjából elegyengettem, nem kell nagyon, úgyis szõrös a nyuszi. A hátsó részhez hozzátapasztottam krémmel a lábakat és a farkat. Végül megszórtam kókuszreszelékkel, szintén a szõröket imitálva (milyen szerencse, hogy némileg fehéres volt a bundája ennek a nyuszinak :)).
Barna kartonból füleket vágtam ki. Az alját, ameddig a tortában ?elmerül?, bevontam alufóliával.
Kapott cukordrazséból szemet és orrocskát is, legalább az eleje fotogén lett, ha már a hátsója nem ?
A végeredménnyel közel sem voltam elégedett. Azért remélem, az ünnepeltet sikerült meglepni vele
Csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához itt!
Hasonló bejegyzések:
Pesthidegkút télen ? kókuszos torta
Jeruzsálemi túrótorta
?Svéd diótorta?
Márványos pavlova torta szilva curd-del
Lépesméz torta