Egyszerû nyuszi torta

2014-07-19

sponsored links

nyuszi torta nyûl torta





Így kell egy nyúlfigurát a végtelenségig leegyszerûsíteni! :D

Volt egyszer egy nyúlseggtorta, ami az egyik ismerõsömnek úgy megtetszett, hogy úgy gondolta, ilyennel fogja meglepni az õ nyúltulajdonos ismerõsét. És azt is gondolta hozzá, hogy ezt nekem kellene elkészíteni :)

A fenti képen látszik az igazi nyuszi, rá kellett ?hasonlítania?. Mint két tojás, ugye? :D Vagyis konkrétan a hátsó részének kellett volna hasonlítani, de arról egyrészt nem volt fénykép, másrészt sikerült úgy fotóznom a tortát, hogy abból kb. semmi nem látszik ? De a nyúl szõrösségét imitáló pacsmagolt krém+kókuszreszelék sem segített a fénykép kifejezõképességének.



Hozzávalók a piskótához (és egy 16 cm átmérõjû nyúlhoz):

5 tojás

5 ek kristálycukor

5 ek liszt

2,5 kk ecet

2 tk olaj



Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk.

A fehérjét az ecettel elkezdjük verni, majd majd amikor már elkezdene keményedni a hab, apránként, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a cukrot.

A tojássárgákat is jól elkeverjük, majd óvatosan a fehérjehabhoz keverjük.

Hozzászitáljuk a lisztet, azzal is óvatosan keverjük, hogy ne törjön össze a hab.

A legvégén óvatosan a szélén hozzácsorgatjuk az olajat, továbbra is vigyázva a habra.

Én most a 16 cm kerek formában és egy kb 20×30 cm-es tepsiben elosztva sütöttem a tésztát. Mindkettõt kibéleltem sütõpapírral.

190 °C-ra elõmelegített sütõben tûpróbáig sütjük (nekem ez kb 30 perc volt).

A piskóta Vea receptgyûjteményébõl származik, akit Ági, a Tetovált lány konyhájának írója sorsolt páromul a Blogkóstoló 17. fordulójára.



A kerek formában levõ tésztát vízszintesen kettévágtam.  A tepsiben levõ tésztát pedig elkezdtem úgy farigcsálni, hogy egyre kisebb átmérõjû köröket kapjak. Ebbõl elég volt összesen 4-féle. Két kis téglalap kellett a hátsó lábaknak és egy kis gombócnyi a farkának. Néztem, hebbõl a lapos kupacból hogy lesz valami, de aztán hála a krémnek, egész szépen kigömbölyödött a végeredmény :)

Ezt a pudingos krémet használtam hozzá, mert tudtam, hogy nagyon szépen megdermed, összetartja a részeket, ami fontos a szállításnál. Megcsináltam az egész adagot 2/3 rész vanília, 1/3 rész csokipudingporral. Az eredeti elképzelés karamellás puding lett volna, de az sajnos nem kaptam. Végül így is egész jól hasonlított a nyuszi színére. A krémbõl kicsi kimaradt, de nem kellett sokáig rakosgatnom a hûtõben ? :)

Tehát betöltöttem a tészták közé a krémet, majd a külsejét és végigkentem, szerencsére jó tapadós a krém. Nagyjából elegyengettem, nem kell nagyon, úgyis szõrös a nyuszi. A hátsó részhez hozzátapasztottam krémmel a lábakat és a farkat. Végül megszórtam kókuszreszelékkel, szintén a szõröket imitálva (milyen szerencse, hogy némileg fehéres volt a bundája ennek a nyuszinak :)).

Barna kartonból füleket vágtam ki. Az alját, ameddig a tortában ?elmerül?, bevontam alufóliával.

Kapott cukordrazséból szemet és orrocskát is, legalább az eleje fotogén lett, ha már a hátsója nem ?



A végeredménnyel közel sem voltam elégedett.  Azért remélem, az ünnepeltet sikerült meglepni vele :)





Csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához itt! :)



nyuszi torta nyúl torta












Hasonló bejegyzések:




hidegkut torta3
Pesthidegkút télen ? kókuszos torta


20120323-024
Jeruzsálemi túrótorta


svéd dió1
?Svéd diótorta?


20130414-084
Márványos pavlova torta szilva curd-del


lépesméz torta
Lépesméz torta




Folytats a blogon ... konyhalal.cafeblog.hu/2014/07/19/egys...

sponsored links

Keres?s