Egyszerû Lángos

2014-05-14

sponsored links






Hozzávalók
3 dl langyos víz
2 tk cukor
20 g friss élesztõ
1 ek só
1/2 kg liszt
1 dl olaj
sütéshez bõ tûzforró olaj

  •  Egy tálba öntjük a langyos vizet, majd belekeverjük a cukrot, majd az élesztõt is belemorzsoljuk.
  • Hagyjuk felolvadni benne az élesztõt.
  • Ha felolvadt az élesztõ hozzáadjuk a sót. Ez azért kell, hogy a tészta ne szaladjon úgy fel.
  • Hozzáadjuk a lisztet és laza tésztát keverünk ki belõle, amit 20 percre letakarunk és kelni hagyunk.
  • Utána tetszõleges méretû gömböcöket tépünk le a tésztából és egy olajozott tálcára tesszük õket és 5-10 percig állni hagyjuk.
  • A gömböcöket az olajos ujjbegyeinkkel kell kinyújtani, lehetõleg kör alakúra, úgy hogy ne szakadjon el és a forró olajba helyezni.
  •  2 perc alatt aranybarnára sütjük mindkét oldalát, majd lecsepegtetjük.
 
 Ízlés szerint ízesítjük!

Jó étvágyat!
 

Folytats a blogon ... olivajanka.blogspot.com/2014/05/egysz...

sponsored links

Keres?s