Egyszerû gombás

2014-06-05

sponsored links

Nemrég az egyik multiban találtam egy érdekes fajta gombát, nem is volt drága, megvettem. Rögtön másnap gyors ebédet kellett készítenem, gondoltam, megkóstoljuk az új szerzeményt :)

Nagyon mutatós kis ételt sikerült összehoznom, amit végtelenül egyszerû elkészíteni, de az íze egyáltalán nem szokványos. Nagyon finom, bármilyen gombával el lehet készíteni, de ha véletlenül összefuttok ezzel a shimeji fajtával, az alábbi receptet mindenképpen próbáljátok ki:

Tészta shimeji gombával, ropogós zsályával

DSC_6214s

Hozzávalók:

25 dkg spagetti

40 dkg shimeji gomba (vagy más)

20 dkg füstölt szalonna

1 csokor petrezselyem

15 nagy zsályalevél

Só, bors



A spagettit a szokásos módon kifõzzük. Leszûrjük, a fõzõlébõl egy pohárnyit félreteszünk.

Egy serpenyõben kiolvasztjuk a csíkokra vágott szalonna zsírját, félretesszük a pörcöket, a zsír 2/3 részét kiöntjük. A többiben ropogósra sütjük a zsályaleveleket (2-3 perc), ezt is félretesszük. A gombák szárának alsó részét, ahol össze vannak nõve, levágjuk.

DSC_6205s

A többit a serpenyõbe dobjuk, alacsony lángon, kevergetve 10 percig pirítjuk. Kicsit sózzuk, nagyon borsozzuk. A petrezselymet apróra vágjuk, a gombára szórjuk, hozzáöntjük a spagettit és a pörcöket, összekeverjük. Elzárjuk a lángot, hozzáöntünk kb. 1 dl fõzõlevet, összeforgatjuk. Ha száraznak érezzük, még önthetünk hozzá a lébõl. A ropogós zsályával megkoronázva azonnal tálaljuk.


Hasonló bejegyzések:




DSC_0590ss
Gombaszezon I.


O
Gombaszezon IV.


DSC_0893s
Gombaszezon III.


DSC_1032ss
Gombaszezon II.




Folytats a blogon ... atetovaltlanykonyhaja.cafeblog.hu/201...

sponsored links

Keres?s