Egyszerû fehér kenyér

2014-08-15

sponsored links




Hozzávalók: 50 kg liszt, 340 ml víz, 2 evõkanál olívaolaj, 2 evõkanál burgonyapehely, 1 teáskanál cukor, 1 teáskanál só, 2,5 dkg élesztõ

Elkészítése: A lisztet egy tálba szitáljuk, közepébe mélyedést csinálunk és beleöntünk 1 dl langyos vizet. Hozzáadjuk a cukrot és az összemorzsolt élesztõt, kissé összekeverjük majd 10-15 percig hagyjuk felfutni. Ha felfutott, hozzáadjuk a sót, az olívaolajat, a burgonyapelyhet és a megmaradt langyos vizet, majd a tésztát megdagasztjuk. Konyharuhával letakarjuk és 1 órát kelni hagyjuk, majd lisztezett deszkára borítjuk. A tésztából 5 dkg-ot félreteszünk a díszítéshez, a többit pedig átgyúrjuk, majd kerekre formázzuk  és lisztezett formába tesszük. A félretett tésztából vékony rudakat formázunk, felsõ felét ollóval kalász mintára bevagdosunk és a kenyér közepére helyezzük, majd hármasfonatból szalagot teszünk a kalászok szárára.  30 percig pihentetjük, majd elõmelegített sütõben, 190 fokon, 45-50 percig sütjük.  



Folytats a blogon ... aledakonyhaja.blogspot.com/2014/08/eg...

sponsored links

Keres?s