EGYSZERÛ CSOKOLÁDÉ MOUSSE

2014-02-02

sponsored links
















Ez az ónos esõ nem fog velem kibabrálni, már csak azért sem... Történt ugyan is, hogy készítettem egy tepsi süteményt, amit kitettem a konyha ablak párkányára pihenni. Térültem-fordultam és egyszer csak arra lettem figyelmes, hogy volt tepsi-nincs tepsi... Csak álltam és nem értettem az egészet. Kiderült, a tepsim lecsúszott a párkányról az erkélyre, onnan meg a mélybe a kocsilejáróra. Természetesen az égbõl pottyant desszertnek a kutyák örültek a legjobban. Pikk-pakk fényesre nyalták az egész tepsit. Boldogság volt bõven... No, nehogy már vasárnap délután desszert nélkül maradjon a család...! Gyorsan össze ütöttem egy pofon egyszerû csoki mousse-t. Sietõs ebédek királyi desszertje lehet. Nagyon finom és percek alatt elkészül.


Hozzávalók 4-5 kehelyhez: 3 tojás, 5 kanál porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 3 púpos evõkanál keserû kakaópor, 1 csipet fahéj, 1,5 dl víz, 1 kis csomag zselatin. Tetejére: 2 dl. tejszín, 1 evõkanál keserû kakaópor, reszelt keserû csokoládé, csokivirág.


Elõször a zselatint készítjük el, hogy le tudjon hûlni egy kicsit. A vizet kis lábosba töltjük, beleszórjuk a zselatint és addig melegítjük, amíg a zselatin teljesen fel nem oldódik. Forrnia nem szabad! Kissé kihûtjük. Ez után a tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját fehéredésig keverjük a porcukorral, a fehérjéket pedig kemény habbá felverjük a vaníliás cukorral. A sárgájához hozzákeverjük a kakaóport, a fahéjat, majd apránként a feloldódott zselatint is. A végén lazán belekeverjük a felvert tojáshabot is. A kész csokoládé habot kelyhekbe töltjük és feldíszítjük. A tejszínbe elkeverjük a a kakaóport, majd kemény habot verünk belõle. A habot a mousse tetejére nyomjuk habzsákkal, majd reszelt étcsokoládéval megszórjuk az egészet. Csokivirággal még egy kicsit dobhatunk rajta... Nagyon finom, kellemes desszert, egy bõséges ebéd után.








Illéskrisz Konyhája



Folytats a blogon ... illeskriszkonyhaja.blogspot.com/2014/...

sponsored links

Keres?s