Egyszerû, gyors halacska

2011-07-20

sponsored links

Még mindig sütök. Nem tudom, a ti konyhátokban hogy van, de nálunk az olívaolaj mindig luxuscikknek számított. Olyannyira, hogy talán ha egyszer vett anya kóstolónak, és azóta sosem, de ebben sem vagyok biztos. Mikor már elkezdtem én készítgetni dolgokat a konyhában, fõleg, hogy a pasik többsége odáig van az olasz konyháért, nem lehetett tartani ezt az állapotot. Nagyon sok fogás ízét teszi még jobbá, zamatosabbá. Olyan alapízek, mint a pizzatészta, milánói/bolognai szósz, a fûszeres rakott olasz palacsinta, de még a tojásrántotta is egészen másként esik, ha olívaolajjal készül. Ezért határoztam el, hogy ha majd saját háztartásom lesz, az olívaolaj nem luxuscikként fog szerepelni, hanem legalább heti rendszerességgel fogom használni. Fõleg, mert számos pozitív tulajdonsága mellett még egészséges is. Már csak párommal kell ezt elfogadtatnom, mert valljuk be, nem olcsó. El is kezdtem puhítani egy fincsi halas recepttel:
Az anyától kapott pangasiusfiléket felolvasztottam és besóztam. Egy kisebb tepsit kibéleltem alufóliával, majd az aljára annyi olívaolajat öntöttem, hogy egyenletes legyen és befedje a fóliát. Ezután a sózott halakat lefektettem a tepsi aljára. A tetejét még meglocsoltam kis olívaolajjal, de ez már csak olyan jelzésértékûen történt. Aztán a halakra vékony szelet zöldfûszeres fûszervajat szeleteltem.(Ez otthon is elkészíthetõ - felolvasztjuk a vajat, keverünk bele fokhagymát, különbözõ friss zöldfûszereket ízlés szerint, majd hûtõben visszadermesztjük - de meg is vásárolhatjuk készen.) És még egy hozzávaló, a lilahagyma. Ezt karikák formájában tettem a fûszervaj mellé. Mikor kész voltam, lefedtem a tepsit fóliával, majd a sütõbe tettem majdnem fél órára. Az alatt nemcsak megpuhul a hal, de az ízek is összeérnek.
Tálaláshoz javaslom a salátát, de mint tudjuk, a férfiembernek köretként valami rendes kell, ezért krumplipüré került a tányérra. Hát, mit ne mondjak, sikere lett, azt hiszem, párom hajlik az olívaolaj rendszeresítésére:).

Folytats a blogon ... mivanlina.blogspot.com/2011/07/egysze...

sponsored links

Keres?s