Egy vega ebéd

2014-03-30

sponsored links

Sokan nem esznek húst, sokszor én sem kívánom. Ám attól még nem kell megvonnunk magunktól a különleges falatokat és a szép színeket. Nemrég láttam a TvPaprikán egy mûsort, amiben az egyik kedvencem, Lucinda Scala Quinn fõzött. Róla tudni kell, hogy három, immár felnõtt férfi édesanyja és játszi könnyedséggel fõz nekik akár ötfélét is egyszerre. Imádom a stílusát, remélem, egyszer az én fiaim is ennyire fogják értékelni a fõzõtudományomat.

Szóval a következõekben egy paradicsomszószban sült tojást mutatnék be, kétféle körettel. Ezek elkészítése már az én fejembõl pattant ki, az egészséges életmód jegyében. Próbáljátok ki!

Paradicsomszószban sült tojás vajas-petrezselymes bulgurral, bébispenóttal

DSC_5538s

Hozzávalók 2 fõre:

4 tojás

Fél l passzírozott paradicsom

3 gerezd fokhagyma

1 kk pirospaprika

Olívaolaj

Só, bors

10 dkg reszelt sajt



15 dkg bulgur

Fél csokor petrezselyem

2 dkg vaj





10 dkg bébispenót

1 ek olaj

2 kk balzsamecet



A bulgurt felöntjük kétujjnyival több forró vízzel, mint ami ellepi, puhára fõzzük (kb. 10 perc). Leszûrjük. Az apróra vágott petrezselymet megfuttatjuk a forró vajon, majd a bulgurra öntjük. Sózzuk, alaposan összekeverjük.

Az olívaolajat egy serpenyõbe öntjük, mikor megérezzük az illatát, rászórjuk a pirospaprikát, egy keverés után mehet rá a paradicsomlé. Alacsony lángon idõnként megkeverve addig rotyogtatjuk, míg a színe kicsit besötétedik, besûrûsödik. Ekkor óvatosan beleütjük a tojásokat, fedõvel lefedjük, 5 percig sütjük szintén alacsony lángon. Ezután a gázt elzárjuk, a tojásokat megszórjuk reszelt sajttal, fedõ alatt még három percet pihentetjük.

Közben a bébispenótot összeforgatjuk az olívaolajjal és balzsamecettel.

Tálaláskor egy adag bulgurt tányérra szedünk, ráültetünk 1-2 tojást, mellészedünk egy adag spenótot.

DSC_5541s


Hasonló bejegyzések:




DSC_4679s
Egy vega ebéd



Változatok egy formára


DSC_4891s
Vega fasírt



Az a Vega Fesztivál?




Folytats a blogon ... atetovaltlanykonyhaja.cafeblog.hu/201...

sponsored links

Keres?s