Egy tészta, két kalács

2014-04-15

sponsored links

Hogy ne csak a megszokott kalács kerüljön Húsvétkor az asztalra, íme 2 tipp, amivel feldobhatjátok. Tény, hogy ezeket nem annyira a tormás sonkához ajánlom, de anélkül is csúszni fog, higgyétek el! ;-)

meggyes-csokis kalács

Az egyik MARCIPÁNOS-CSOKIS, a másik pedig RUMOSMEGGYES-CSOKIS? hogy melyik a finomabb? Mindenki válassza ki a kedvére valót, nekünk (család) a meggyes felé húzott a szívünk? Sima meggyel is lehet, de nekem igen, még mindig volt rumos meggy, ami ezennel jelentem, most már elfogyott?

meggyes-csokis kalács

A tészta ugyanaz, 2 felé szedtem, és egyiket így, másikat úgy töltöttem. Ha egyben készítitek, nyilván nagyobb kalácsot kaptok! :-)

Hozzávalók:

40 dkg liszt

(fele bio tk tönkölybúza)

8 dkg cukor

1/4 élesztõ

csipet só

0,6 dl étolaj

2 dl langyos tej

Töltelék:

~8 dkg étcsokoládé

pár ek meggy befõtt

kevés marcipán massza

Az élesztõt a langyos tejjel elkeverjük, majd mindent egy nagy dagasztótálba teszünk és a tésztát alaposan kidolgozzuk. Ha kész, meleg helyen 1 órát pihentetjük. A tésztát 2 felé szedtem.

- Az egyik tésztát téglalap alakúra nyújtottam, megkentem az elõzõleg pürésített meggy befõttel, rászórtam durvára vágott étcsokoládét (4 dkg), a 2 rövid végét picit behajtottam, majd az egészet feltekertem. Picit hosszú lett, így meghajlítottam itt-ott, mint egy kígyót, és sütõpapírral bélelt tepsire tettem.

meggyes-csokis kalács

- A másik tésztát 3 felé szedtem, egyenként rudat sodortam belõlük, majd ezeket nyújtottam téglalappá. Egyenként megszórtam durvára vágott étcsokoládéval, és ráreszeltem marcipánt. (én csak 2 szálat töltöttem meg, így a fotó nem annyira látványos, viszont ízre elég intenzív, nem éreztem hiányát a harmadik rúd megtöltésének. A téglalapokat feltekertem, a végüket lenyomkodtam, végül a 3 rudat összefontam. Ezt is a sütõpapíros tepsire helyeztem. Tetejüket megkentem olajjal, és fél órát pihenni hagytam még meleg helyen (sütõ 50 fok). /Nem véletlen, hogy a legnagyobb dolog, amitõl rettegtem, mikor kiderült, hogy lányom lesz, az a hajfonás :-D Mint a mellékelt ábra is mutatja, érthetõ :-D/

meggyes-csokis kalács

Pihenés után 180 fokon (vagy 160 fok légkeverés) készre sütjük. Nekem így, hogy picik voltak a kalácsok, nagyjából 20-25 perc alatt megsültek. Ha egy kalácsot gyúrunk a tésztából, akkor tovább fog tartani! Jó kalácsolást!

DSCF8102_2

Gyertek Facebookra is, itt megtalálsz: HahoPihe Konyhája


Hasonló bejegyzések:




Kalács
Gesztenyés-vaníliás kalács


DSCF3224
Kakaós kalács


DSCF6473_2
Kalácspuding


tonkakalácskettõ_2
Tonkababos kalács




Folytats a blogon ... hahopihe.cafeblog.hu/2014/04/15/egy-t...

sponsored links

Keres?s