Egy kis rák

2014-07-15

sponsored links

Pár hónapja ? épp ákciós volt ? beszereztem némi fagyasztott koktélgarnélát. Tologattam egy darabig ide-oda, aztán ismét hûtõkisöprést kellett végeznem. Már régóta szerettem volna koktélrákot készíteni, utánanéztem legalább 10 helyen és elkészítettem a saját verziómat, ahogy nekem tetszik.

Mellé egy egyszerû, de különleges salátát tálaltam, az összhatás nagyon tetszett. Ilyenkor a kánikulában nincs is ennél jobb ebéd!

Koktélrák avokádós salátával

DSC_0761s

Hozzávalók 4 fõre:

500 g (fagyasztott) koktélgarnéla

4 ek kechup

4 ek majonéz

2 ek mustár

4 ek tejföl

1 citrom leve

Só, bors

10 dkg rukkola

1 avokádó

3 alma

2 közepes fej lilahagyma

1 lime

1 marék mentalevél



A rákot lobogó vízben 5 perc alatt megfõzzük.

A kechupot, majonézt, mustárt, tejfölt, citromlét összekeverjük, sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a rákokat, alaposan behûtjük.

Az avokádót hosszában félbevágjuk, megcsavarjuk. Leszedjük a héját, a húst 3 mm-es szeletekre vágjuk. Az almákat félbevágjuk, kicsumázzuk, ezeket is vékonyan felszeljük. Ráfacsarjuk a lime levét, összeforgatjuk. A lilahagymát is vékonyan felkarikázzuk, mehet az almához. Pár db híján a mentaleveleket is hozzákeverjük.

Tálaláskor a koktélrákot egy kis tálkában a tányér közepére tesszük. Köré teszünk egy sor rukkolát, rá mehet a hagymás alma, erre rendezzük el az avokádót. A megmaradt mentalevelekkel díszítjük.

DSC_0763s


Hasonló bejegyzések:




DSC_3868s
Variációk egy köret körül, avagy amikor a köret szebb, mint a fõétel



Változatok egy formára


DSC_4436s
Még egy ünnepi étel


DSC_4800s
Még egy ünnepi




Folytats a blogon ... atetovaltlanykonyhaja.cafeblog.hu/201...

sponsored links

Keres?s