Egy csupor étel :)

2014-06-02

sponsored links

Itt a friss zöldborsó, nem tudok ellenállni neki, mikor megpillantom a piacon. Bármilyen macerás a tisztítása, akkor is beszerzek egy kisebb adagot. Otthon a tv elõtt kiszemezgetem, aztán jöhet az ötletelés, hogy mit is fõzzek vele.

A következõ ételt egy szomorú esemény elõzte meg, egy éve meghalt az egyik nagymamám. Rengeteg konyhai dolgot örököltem tõle, köztük voltak kb. fél literes kis leveses csuprok. Ezeket rakosgattam éppen, mikor elkezdett jönni az ihlet :D Ha már bírják a forróságot, akár a sütõbe is berakhatom, így a tervezett karfiolpaprikást kicsit felturbóztam, ez az aranyos kis étel lett belõle:

Zöldborsós karfiolpaprikás füstölt sajttal és tojással

DSC_5717s

Hozzávalók 4 fõre:

1 kisebb fej karfiol

20 dkg zöldborsó

1 nagy fej hagyma

2 ek pirospaprika

Só, bors

2 dl tejföl

1 csokor petrezselyem

20 dkg füstölt sajt

4 tojás

1 ek kacsazsír



A karfiolt kicsi rózsáira szedjük, a hagymát apróra vágjuk. A hagymát megfonnyasztjuk a kacsazsíron, megszórjuk a pirospaprikával. Rászórjuk a karfiolrózsákat, összekeverjük, felöntjük annyi vízzel, hogy csak félig lepje el, megsózzuk, borsozzuk. Mikor a víz felforr, mérsékeljük a lángot, befedjük, 10-15 percig fõzzük, míg majdnem teljesen puha lesz. Ekkor hozzáadjuk a borsót, készre fõzzük a zöldségeket. A petrezselymet apróra vágjuk, a tejföllel együtt az ételhez keverjük. Immár fedõ nélkül addig forraljuk, míg a nedvesség nagy része elfõ, a szaft kissé besûrûsödik. Megkóstoljuk, ha kell, sózzuk, borsozzuk.

4 csuprot (kb. 5 dl-es) ízlés szerinti mennyiséggel megtöltünk,

DSC_5710s

elosztjuk rajtuk a reszelt sajtot, ráütünk 1-1 tojást. 200 fokos sütõben kb. 8 percig sütjük, míg a fehérje megszilárdul, a sárgája viszont még folyós marad. Petrezselyemlevéllel és csipet csipet pirospaprikával díszíthetjük.

Óvatosan fogyasszuk, a csupor meleg marad!

DSC_5715s


Hasonló bejegyzések:




DSC_4436s
Még egy ünnepi étel



Változatok egy formára


DSC_5876s
Ismét egy színes étel



Soksajtos fõétel




Folytats a blogon ... atetovaltlanykonyhaja.cafeblog.hu/201...

sponsored links

Keres?s