Egy csillogós hét tortái, no meg egy kis meglepetés...

2014-08-13

sponsored links


Idõnként elõfordul, hogy valamely motívumában hasonló torták kerülnek terítékre egy azon héten. Ilyen volt pl. a vámpíros hét, vagy a múlt heti esküvõi és szülinapi torták, melyek közös pontja volt a csillogás. Szállt is ám csillámfelhõ, amikor nagyüzemben használtam a szépséges gyöngyház csillámporomat a 200 levélkéhez és a nem tudom hány darab pillangóhoz, a tortáról már nem is beszélve.
 
Bár ennél több közös nem mondható el a róluk, hiszen az ifjú pár egyszerû, pasztell tortát képzelt el és ehhez illõnek találtuk a meghívójuk színvilágát, a levélkés-ágas mintázattal, és persze a gyönyörû, ám szolid csillogást, amit a meghívó papírja varázsolt elénk.
 
A szülinapi torta lényege ugyanakkor az volt, hogy ragadjuk meg az ünnepelt vidám, bohókás természetét, úgyhogy az elegáns mintákat felejtsem el, hiába a kerek szám, és legyenek lepkék, sokan, színesek és csillogjanak! :) Még tán a hippiket is emlegettük, a színvilágot tekintve, vagy talán szivárványt? Mindenesetre ezek után biztosan megértitek, hogy miért is lett ilyen, amilyen. Mondjuk nem esett nehezemre átérezni ezt a bohókás dolgot... ;)



Nagy boldogsággal töltött el, hogy alig, hogy posztoltam a képet a blog FB oldalán, máris írt az ünnepelt, hogy mennyire nagyon tetszett neki és még finom is! Éppen akkor ették.  :)
Hát, ami azt illeti nem is rossz párosítás a csokis piskóta málnahabbal.
 
Elárulom, hogy a maradék málnakrémet hozzácsaptam egy kis gluténmentes browniehoz, hogy mégse üres kézzel érkezzem a barátnõmhöz a hétvégére. Ugyanis a férjem és barátai legénybúcsút tartottak, így külön irányba indultunk. Viszont megesett a szívem rajtuk is, úgyhogy a brownie felét elküldtem... gondolom tartott is vagy 28 másodpercig, míg eltüntették az adagot. De volt rajta egy ici-pici-cici meglepi az ünnepeltnek, elvégre mégis csak legénybúcsú volt. ;)


Térjünk vissza az esküvõi tortához. Szerettem nagyon, különösen mert maga a meghívó közel állt az ízlésemhez,  hisz majdnem ez volt anno a mi befutónk is. Imádom a pasztell színeket, az elején kicsit féltem ugyan, hogy eltalálom-e az árnyalatokat, de azt hiszem sikerült. A csillámfénynek egyetlen hátránya van, hogy nem látszik minden szögbõl a csillogás, mégis remélem, hogy az esküvõ helyszínén és fényeiben a többség felfedezte, hogy a tortát a meghívó ihlette. Hû, már annyit beszélek errõl, de fontosnak tartom, legalábbis én úgy szeretem, ha az esküvõ egyes elemei kötõdnek egymáshoz. Egy tortába bele lehet vinni a dekoráció színeit, anyagát, a menyasszonyi ruha mintázatát, fazonját, a virágokat, vagy akár egy jellegzetesebb meghívót, ahogy ezúttal tettük.
 
És az ízek. Az alsó szint trüffel volt, amit megbolondítottam egy kis házi málna-ribizli lekvárral. Ezzel kentem meg a csokis piskótát, amit aztán nem szégyelltem jól megpakolni a trüffelkrémmel. A második emelet egy lemon curd és túrókrém házasításával létrejött citromos túrótorta volt, míg a felsõ szinten a csokis piskóta találkozott egy orange curdbõl kikevert tejszínes, lágy narancskrémmel és kandírozott narancsdarabkákkal. 
 


3 emelet, ráadásul szép magasra is sikeredtek... ezt nem lehet csak úgy simán egymásra pakolni, hisz túl kell élnie a szállítást is, no meg idõvel sem süllyedhetnek egymásba. Ezért a középsõ és felsõ szintet is torta alátétre helyeztem, hogy a vékony kartonlapot már egészen biztosan megtartsa az alatta lévõ szintbe szurkált 5-5 merevítõ. Legalulra fa merevítõket vágtam méretre, feljebb már elegendõnek tartottam a szívószálat is.



Így helyeztem egymásra a szinteket és csak ezután következett a díszítés, a szalag és a levélkék. Szerencsére az idõjárás kegyes volt hozzám, mert nem 35 fokban kellett csinálnom, ami nem is miattam volt érdekes, hanem a torta így jobban bírta a strapát. Persze kellõ vastagságú burkolattal egész rendesen viselkedik. Azt nem szabad lespórolni, mert a tartásához, az eltarthatóságához is hozzájárul, nem beszélve a sima, egyenletes felületrõl, hisz így képes elfedni a torta kisebb egyenetlenségeit.

És íme, a végeredmény, közelebbrõl, hogy a csillogást is meg tudjam mutatni és távolabbról teljes pompájában:






Folytats a blogon ... bombolone.blogspot.com/2014/08/egy-cs...

sponsored links

Keres?s