Egy cserép virág Annának

2011-08-11

sponsored links

Egy cserép virág Annának

Anna unokám nagyon kedveli a virágokat, az õ ünnepeire mindig ajándékozunk csokros vagy cserepes virágot is. A virágzó cserepes növényeket évekig elgondozza - anyukája segítségével. Tõlünk most rózsaszínû begóniát kapott élõben, meg ezt az "ennivaló" vegyes virág növényt.
Amikor egyéb háziasszonyi munkáim mellett három tortát kell sütnöm ugyanazon a napon, akkor egyik se sikerül tökéletesre, mert sietni kell, meg nincs elég hely a hûtõben, nagy hõség van a konyhában, stb.
És a nap úgy kezdõdött, hogy már reggel elvágtam a jobb kezem hüvelyk ujját. A kötésre gumikesztyû levágott ujját húztam, de több, mint kellemetlen volt így dolgozni, pancsolni.
A tortát úgy készítettem, hogy sütöttem a nagy gáztepsimben kétszer négy tojásos piskótatekercset. Régi süteményes könyvem receptje szerint: ahány tojás, annyi kanál cukor és eggyel kevesebb kanál liszt kell hozzá. A liszt a könnyebb tekerhetõség miatt kevesebb. Még fontos a piskótatekercsnél a magas hõfokon, gyorsan sütés, hogy ne száradjon ki.  Frissen fõzött baracklekvárral azon forrón megkentem és ...

Folytats a blogon ... tortafuggo.blogspot.com/2011/08/egy-c...

sponsored links

Keres?s