Egres pohárkrém - Kifõztük 2014. augusztus

2014-08-15

sponsored links

Lassan, az idejét sem tudom, mikor hoztam friss, új, ropogós receptet Nektek, de hamarosan ez szûnni látszik! Jó sok dolog volt NYAMMM konyhája táján mostanság, betegeskedéstõl kezdve, költözésen át van/volt minden, na meg persze nyár van:) Szóval hamarosan, új konyhában újra aktivizálom magam, mert hiányzik és kikapcsol, úgyhogy izzíthatjátok Ti is a sütõt!:) Addig is egy könnyû poharas nyári desszert mára egressel! Ti hogy álltok ezzel a gyümölccsel?:)
Hozzávalók 4 személyre:
Az egres püréhez:
125 ml víz
90 g cukor
250 g egres
4 evõkanál muskotályos bor
100 g babapiskóta
a krémhez:
125 g mascarpone
150 g tejszín
3 evõkanál cukor
6 evõkanál muskotályos bor
fél citrom leve
mandulaforgács/mogyoró

1. A püréhez szirupot fõzünk a cukorból és a vízbõl, majd hozzáadjuk az egrest és 8-10 perc alatt puhára fõzzük, majd szétnyomkodjuk és hozzákeverjük a muskotályt.
2. A mascarponét simára keverjük a tejszínhabbal és a cukorral, majd hozzáadjuk a muskotályt és a citrom levét is.

3. Egy szép pohárban szépen rétegezzük a hozzávalókat: elõször a piskótát, majd az egrest és végül a mascarpones krémünket. Ezt megismételjük, majd a krémet mandulaforgáccsal, pirított magvakkal díszítjük.
Kifõztük 2014. augusztus

Folytats a blogon ... www.nyammm.hu/2014/08/egres-pohakrem-...

sponsored links

Keres?s