Ecetes sós stangli

2014-01-11

sponsored links

A karácsonyi sok édes süti után egy kis sósra vágytam. És akkor megláttam Hankkánál ezt a sós finomságot. Ráadásul könnyû és gyors. Éppen kapóra jött, így megsütöttem. Nagyon finom, érdemes kipróbálni.

Mivel sajnos ismét számítógépes problémáim voltak, így nem tudtam a receptet megjelentetni. Úgy néz ki azonban, hogy megoldódott ez a helyzet, így ha kipróbálok egy receptet, akkor már nem hetek múlva fogom tudni csak megjelentetni.

Nagy örömmel tudom ajánlani ezt a sós rágcsát kipróbálásra. Napokig eláll, egyszerû és gyors elkészíteni pár hozzávalóból.

Az eredeti recept Hankka blogjáról:

" Hozzávalók:
  • 70 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütõpor
  • 2 teáskanál só
  • 50 dkg margarin
  • 12 evõkanál víz
  • 2 evõkanál 20 %-os ecet
a tetejére:
  • tojás
  • trappista sajt
  • A lisztet elkevertem a sütõporral, gyúródeszkára szitáltam, hozzáadtam a sót.
  • Elmorzsoltam benne a margarint, majd a vízzel elkevert ecettel együtt egynemû tésztává állítottam össze.
  • Letakarva egy éjszakán át pihenni hagytam.
  • Másnap félujjnyi vastagra nyújtottam, megkentem enyhén felvert tojással és megszórtam reszelt sajttal.
  • Derelyemetszõvel rudakra szabtam, majd elõmelegített, 180 fokos sütõben bõ negyedóra alatt készre sütöttem."






Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/LbasFazkFakan...

sponsored links

Keres?s