Ebéd az irodában
sponsored links
Bizonyára sokan vagytok azzal úgy, hogy a munkahelyen nincs "idõtök" normális ebédet enni. Vagy nincs a közelben olyan hely, ahol meleg ételt tudnátok venni, vagy csak gyorsétterem van. Simán elõfordulhat, hogy elõzõ nap nem készít az ember magának ebédet, így marad a közelben lévõ kisbolt, mint opció.
Ilyenkor sem kell azonban feladni az egészséges életmódot, hiszen lehet olyan alapanyagokat vásárolni, amelybõl a munkahelyi konyhában- gyorsan összedobva, fõzés nélkül is tápláló ebédet készíthetünk.
Ilyenkor vegyük elõ a salátákat. Egyre többféle elõmosott, válogatott salátakeveréket kapni, amelyhez már csak egy két hozzávaló és kész a világ legyegyszerûbb ebédje.
Ilyenkor vegyük elõ a salátákat. Egyre többféle elõmosott, válogatott salátakeveréket kapni, amelyhez már csak egy két hozzávaló és kész a világ legyegyszerûbb ebédje.
Most egy- két ötletet dobok be, mindenki úgy hasznosítja, ahogy szeretné:
- salátakeverék (lehet bármilyen, amilyet szeretünk, elõmosott, így nem kell sokat bajlódni vele)
- paradicsom (koktélparadicsom és akkor még szeletelni, darabolni sem kell, pont falatnyi méretûek)
- kígyóuborka
- sajtok (ezekbõl is számos variáció van pl.: feta, mozarella, cottage cheese- ami sajt is meg nem is stb...)
- vannak olyan boltok, ahol van grillpult, így ha gondoljuk húst is tehetünk a salátánk mellé
- hal konzervek (felbontja õket az ember és már eheti is)
- konzerv kukorica
A lényeg az, hogy azért, mert boltban vásárolunk ebédnek valót és fõzni nem akarunk, még nem muszáj leragadni a párizsis zsömle kombinációnál. Nyugodtan engedjük szabadjára a fantáziánkat, készítsünk egy tányér salátát, hogy aztán feltöltõdve tudjunk tovább dolgozni, anélkül, hogy bûntudatunk lenne.
Én a múlt hétvégén egy klasszikus és egyszerû kombót választottam:
Mozarella (250g), paradicsom (2db), kígyó uborka (kb 10cm-es darab). Egyszerûen feldarabolva, frissen elfogyasztva. Nem is kell ennél több egy meleg nyári napon ebédre.