Earl Grey teás keksz

2014-04-16

sponsored links

Trollanyunál láttam meg ezt a kekszet, s rögtön beleszerettem, hisz egyik nagy kedvencem az Earl Grey tea és a különleges kekszeket is nagyon szeretem. Így tökéletes választás volt számomra, és én meg is kóstoltam, nagyon, de nagyon különleges, pont annyira érzik benne a tea amennyire kell és az enyhén citrusos íz tökéletesen harmonizál vele. Én a narancsot grépfrútra cseréltem, igaz nem kezeletlen héjú, de alaposan megsikáltam, a teafüvet pedig két teafilterbõl bontottam ki, úgy hogy nem volt darabos a kekszekben. Kolléganõim, szüleim, testvérem kóstolták, mindenkinek ízlett. :) Trollanyu, nagyon köszönöm :)


Hozzávalók: 30 dkg liszt, 23 dkg puha vaj, 25 dkg porcukor, 1 teáskanál sütõpor, 1 nagy tojás, 2 evõkanál (2 teafilter) Earl Grey teafû, 1 fél grépfrút lereszelt héja, pici só.
Elkészítése: A puha vajat habosra keverjük a porcukorral, hozzáadunk pár evõkanál lisztet, majd a tojást és a lereszelt grépfrúthéjat, így nem csapódik ki a vaj. A lisztet elvegyítjük a sütõporral, a teafûvel, a sóval, és a vajas masszához kavarjuk. A majdnem gyúrható masszából két közepes rudat formázunk, alufóliába csomagoljuk, 2 órát vagy akár egy éjszakát a hûtõben pihentetjük. Pihentetés után éles késsel szeletekre vágjuk, sütõpapírral bélelt tepsibe rakjuk, elõmelegített sütõben alacsony hõfokon 10 - 12 perc alatt világosra sütjük.

Folytats a blogon ... makacskakonyhaja.blogspot.com/2014/04...

sponsored links

Keres?s