Díjat kaptam!

2014-07-02

sponsored links






Július elseje nem csak új otthonnal, hanem díjesõvel is megajándékozott. A vándordíj neve Liebster award, amit ugyanaznap két kedves gasztrobloggertõl is megkaptam: Kristinától, a Cheffeleség írójától, illetve Pitelánytól, a Tûpárna és habverõ blog háziasszonyától. Mindkettõjüknek nagyon szépen köszönöm, hogy gondoltak rám! :)

A Liebster awardról azt kell tudni, hogy aki megkapja, annak felelnie kell 4 olyan kérdésre, amit a díj átadója tesz fel, azután pedig tovább kell adni a stafétát 11 bloggernek. Természetesen a 4 kérdés sem maradhat el mellõle. Minderrõl pedig valamilyen formában értesítjük a kiválasztottakat.

Kristinától a következõ kérdéseket kaptam: 

1. Miért kezdtél blogot írni?
-Szerettem volna egy saját oldalt, ahol összegyûjthetem a receptjeimet és egyéb szösszeneteimet, ill. amit én magam csinosítgathatok.

2. Mi a specialitásod, amit bármilyen vendég fut is be, elõkapsz?
-Bár ritkán fogadunk vendéget, de ha mégis, akkor a sósak közül a Csirkemell fûszeres-tejjszínes mártásban vagy a Húsos palacsinta tejszínes-paprikás hagymamártásban a nyerõ, az édesek közül pedig a Sport muffin vagy a Diótorta a tuti választás. Ezekkel eddig sosem fogtam mellé. Elõbbiek hamar elkészülnek, utóbbiak munkásabbak.

3. Recept után vagy kreativitásodból táplálkozva készíted az ételeket?
-Vannak korszakaim, amikor szinte csak és kizárólag magam ötletelek, máskor meg képtelen vagyok újat kitalálni. És vannak olyan idõszakaim is, amikor egy recept inspirál, és abból alakítok ki valamit a saját számíze szerint. De úgy gondolom, ezzel legtöbben így vagyunk.

4. Szereted-e, ha más fõz neked, kritizálod-e (magadban) az ételt, és aztán otthon nekifutsz-e, hogy tökéletesítsd?
-Ha olyasvalaki kényeztet, akinek a fõztjét szívesen eszem, akkor nagyon is. Máskülönben eléggé kritikus vagyok, ráadásul meglehetõsen válogatós is. De persze udvariasságból csendben maradok, ha valami nem ízlik, vagy szerintem nem jól van elkészítve. :D
Párszor az is elõfordult már, hogy egy vendégségben kóstolt ételt én magam is elkészítettem, és azóta is nagy becsben vannak ezek a receptek.

Pitelány kérdései pedig ezek voltak:

1. Melyik az az alapanyag, ami nélkül nem tudnád elképzelni a fõzést?
-Azt hiszem, a hagyma. Alig van olyan receptem, amiben ez a nagyszerû zöldség ne szerepelne. :D

2. Hány évesen kezdtél a konyhában sürgölõdni?
-Már egészen kicsi koromban figyeltem, hogyan ügyködik Apukám a konyhában, illetve azt is szerettem nézni, ahogy Mami készítette a derelyét. Valójában azonban csak huszonévesen kezdtem el fõzni.

3. Mi volt az elsõ "mûved"?
-Erre a kérdésre nem könnyû felelnem, de talán a tojásos krumpli. (Persze hagymával :D )

4. Hogy néz ki az álomkonyhád?
-A kérdés nagyon jókor jött, mert pont a napokban szerelik be az új konyhabútort, ami már közelít az álomkonyhához, de azért még tudnám fokozni. :D Többféle stílus is tetszik, de igazából egy szép nagy, világos, kertre nézõ konyhára vágyom konyhaszigettel a közepén. Egyszerre legyen letisztult és elegáns, modern, mégis klasszikus.

Talán lesznek, akik nem értenek majd velem egyet, de a játék egyik szabálya számomra kicsit furcsa, mert bár rengeteg blog van, amiknek tovább lehet adni a díjat, én mégis túl soknak találom azt a 11-et. Bizonyára ez az ?award? is gyorsan körbejár, és mire én odaítélem valakinek, addigra õ már talán kapott mástól, és esetleg nem fog örülni, hogy megint válaszolnia kell 4 kérdésre, ill. korábban már valószínûleg õ is kiválasztott 11 blogot, és úgy sem fog újabb 11-en gondolkodni. Éppen ezért én most megtöröm a hagyományt, és csupán 3 blogot választok. Bízom benne, hogy ezért nem fogtok megkövezni. :D

Nekik adom át a díjat:


Edinának - Home Bisztro
Pixie-nek - Jépatojta van
Tímeának és Jázminnak - Ketten a konyhában


Kérdéseim:

  1. A gyorsan elkészülõ ételek híve vagy, vagy inkább szívesen ?elmolyolsz? a konyhában?
  2. Melyik az az étel, amit 2 héten át is képes lennél megenni?
  3. Melyik kedvenc ételedrõl lennél képes lemondani örökre?
  4. Melyik az az étel, amit nagyon szerettél volna megörökölni pl. a nagymamádtól, de valamiért nem volt lehetõség leírni a receptet?


 


Folytats a blogon ... suniskanal.blogspot.com/2014/07/dijat...

sponsored links

Keres?s