Dupla csokoládés fagylalt

2014-08-18

sponsored links


Nagyon sok fagyirecepttel készültem a nyárra, de mindig hétvégére romlott el az idõ, ezért nem nagyon volt szükség a gondosan összeállított kollekcióra. Most sem volt kánikula, de úgy döntöttem, nem járja, hogy augusztus közepe van, én pedig még egy csokifagyit sem dobtam össze. A Nõk Lapja Konyhában találtam egy dupla csokis változtat, ami kb. 5 perc munkát igényel, ezért nem gondolkodtam sokat, neki is álltam hamarost, viharos sebességgel el is készült, másnap pedig már csak gombócozni kellett, és kanalazni a finomságot. Természetesen megfájdult a torkom, mert kicsit hideg volt a kiadós fagyizáshoz, de kit érdekel, mennyei mannához volt szerencsém!

Dupla csokis fagylalt

Hozzávalók:
- 5 dkg cukor
- 4 tojássárgája
- 3 dl tej
- 4 dl habtejszín
- 10 dkg étcsoki apróra vágva
- 5 dkg fehér csoki apóra vágvar
Elkészítés:
A cukrot habosra keverjük a tojássárgájával.
Lábosban összekeverjük a tejet és a tejszínt, hozzáadjuk a cukros tojássárgáját, majd lassan, a forráspontot nem elérve, kevergetve melegítjük a krémet, hogy enyhén besûrûsödjön.
A még meleg krémet elosztjuk két részre 2/3-1/3 arányban, a nagyobb részbe belekeverjük az étcsokit, a kisebbikbe a fehér csokit.
A krémeket külön-külön lehûtjük a mélyhûtõben, majd egy tálba rétegezzük, és így tesszük vissza a mélyhûtõbe. Másnap gombócozunk, kis ideig gyönyörködünk a tarka szépségekben, majd könyörtelenül elpusztítjuk a finomságot.

Jó étvágyat!


Folytats a blogon ... gasztrobarath.blogspot.com/2014/08/du...

sponsored links

Keres?s