Dr. Pizza XIV. ? New York pizza (30 cm)

2014-03-07

sponsored links

Eljön végre a várva várt péntek, az ember tele reménnyel neki indul az utolsó munkanapnak, és ahogy beteszi a lábát az irodába, már is garantált a 180 ?as pulzus. A mai tapasztalataim alapján, és ez még nem az ebéddel kapcsolatos, ne várjátok el, hogy körületek logikus és átgondolt döntések szülessenek. Na mindegy, a lényeg az, hogy péntek van, kijár a pizza, ügyesen túléltük a hete, így megérdemeljük a ropogós tésztát, a nyúlós sajtot és az aktuális igényeink alapján választott feltéteket. A múlt heti pizza elég kellemes küllemmel volt ellátva, Gasztrobetyár megtalálta az aktuális tutit, amit akkor a Dr. Pizza kelenföldi különítménye szolgáltatott. Mivel a kolléga irománya és képei alapján, úgy értékeltem, hogy értik, hogy miként kell minõségi pizzát alkotni, így megszületett bennem az elhatározás, hogy nem rontom tovább ezt a szép pénteket, kis rizikót vállalok és a Dr. Pizza  XIV. ?tõl rendelem az ebédet. Az étterem pizzéria adott, némi töprengés után kikötöttem a New York pizzánál, leírás alapján ennek fel kell dobnia a napom.

Esztétika,megjelenés: Továbbra is azt mondom, hogy a saját doboz menõ, ez esetükben meg is valósul, és még kecsegtetnek 35 perces ?pizzagaranciával? is. A tészta széle szép barna, a sajt helyenként sötét barnára pirult a sütõben. Az alap barbecue szósz, ennek köszönhetõen piroslik is a tészta a feltétek alatt, bár nem annyira, minta valami erõs paradicsomos alappal lenne dolgunk. A szósz felett a legfontosabb feltétünk a csirkemell, amibõl számos kis falatot találunk a mozzarella áradat alatt. Ha már a sajtnál tartok, akkor megemlítem, hogy a sütést nagyon eltalálták, a sajt nem csak nyúlós, hanem a tészta középsõ részénél is helyenként barnára pirult. A zöldségek nem nagy arányban képviseltetik magukat, vékony vöröshagyma szeletek találunk csupán a feltétek között.

Pont:7/10

Ízvilág: A tészta nem kifejezetten vastag, de nem is vékony a közepes kategóriát képvisel. Az íze nem kenyér szerû, alul kicsit ropog, belül szellõs, igen laza a szerkezete. A barbecue szósz íze igen intenzív, édeskés, füstös mondhatni tökéletes. Mostanában kezdek rájönni, hogy az igazán nekem való pizzán az alap az bizony bbq. A csirkemell kockák natúron lettek megsütve, nem szárították ki õket, a pizzára való rásülés következtében is szaftos maradt a közepük. A vékony szeretekben prezentált hagyma, még jobban felerõsíti a szósz édeskés ízét, illetve így, hogy a sajt alatt megpárolódott, egyáltalán nem erõs. A pizza összességében nem egy túlkombinált valami, de mégis nagyon eltalálták az íz összeállítást, piros pont az alkotónak.

Pont:8/10

 

Mennyiség: Nem ígérnek 32 centit, bár vélhetõen sütés elõtt nagyjából akkorára nyújtják a tésztát. Érzetre az elfogyasztás után, egészen pontosan ugyanott voltam, mint amikor 32 centit rendelek, aztán ki tudja mekkora pizza érkezik. Ebben az esetben, ahogy a centis képen láthatjátok, valamivel nagyobb volta pizza, mint 29,5 centiméter és biztos, hogy az eddigi pozitív benyomás mondatja velem, de ez a kerekítés szabályai alapján már lehet 30 centi is.  Egy olyan pizzától, amin gyakorlatilag két feltét van, szép eredmény, az hogy ilyen laktató.

Pont:6/10

Kiszállítás idõ: Bár a pizzagarancia a dobozon van, nem tudhatjuk, hogy ez mit is jelent. Biztosan nem céljuk a rendelõ megtévesztése, de nekem a ráírtak alapján az jön le, hogy ha pizzát rendelsz, az bizony 35 perc alatt megérkezik. Már a hét elején is említettem ,hogy ez az X idõ alatt kivisszük dolog elég meleg, és ez most is bebizonyosodott. Sajnos a szállítás 42 perc alatt valósult meg, ami egyáltalán nem sok, viszont 7 perccel több,mint az ígért. Igazság szerint bõven volt idõm megteríteni, de nem igazán lenne jogos lehúzni emiatt õket, igaz nem 35 perc alatt, de melegen érkezett a pizza.

Pont:6/10

Ár/érték: Lényegében ezzel és a múlt heti pizzával, a Dr. Pizza bebizonyította, hogy valóban nevezheti magát a pizzák doktorának. Mindkét pizza esetében , megjelenés, íz szinte kifogásolhatatlan, a szállításról viszont nem mondható el ugyanez. Ahogyan a netes értékeléseket meglestem, a Dr.Pizza XIV. elég lelkes rajongótáborral bír, ami érthetõ is a fentebb leírtak alapján. Az ár persze sokat számít, de az 1290 Forintos árral egyáltalán nem nevezhetõ drágának. Ha az ár, a méret és a minõség tekintetében vizsgáljuk a New Yort pizzát, akkor azt kell, hogy mondjam, hogy a mai ebéd után elégedetten tápászkodtam fel az asztaltól és vonszoltam vissza magam a bolondok házába.

Pont:8/10

560true thumbnails under 315true true 800http://mitettemma.hu/wp-content/plugins/thethe-image-slider/style/skins/frame-black
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide1
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide2
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide3
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide4
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide5
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide6
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide7
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide8
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide9
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide10
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Folytats a blogon ... mitettemma.hu/dr-pizza-xiv-new-york-p...

sponsored links

Keres?s