Dr. Pizza XIV. ? Görög saláta

2014-05-14

sponsored links

Bár állítólag a májusi esõ aranyat ér, de valahogy reggel, mikor álltam a buszmegállóban, és minden második elhaladó autó megfürdetett, akkor nem éreztem, hogy ez a közmondás megállná a helyét. A rossz hír az, hogy ez nem igazán változik, bár ha valakinek van egy zöldségfarmja, akkor most biztosan boldogan üldögél a féltetõ alatt és nézi, ahogy dagadnak a zöldségei az égi áldástól. Nem hiába kalandoztam el  a zöldség termesztés izgalmas világában, ma úgy döntöttem, hogy nap végére a kalóriákkal negatív eredményt érek el, és a kiadós reggeli után, ebédre már kötelezõen salátában gondolkodtam. A Dr. Pizza XIV. már többször bizonyított pizza téren, úgyhogy úgy döntöttem, hogy ha már megkezdõdött a vitamin szezon, meglesem mit tudnak saláta téren. A választásom a görög vonalról érkezett, bár nem a kedvencem az olivabogyó, de az egészség oltárán áldozni kell.

Esztétika,megjelenés: Ebben a dobozban a csoki-eper-vanilia összeállítás sokkal inkább kívánatos, de ez a vitamin bomba sem mutat rosszul. A legfelsõ szint, valószínûleg azért, hogy tényleg mutatós legyen, jó soka feta és magozott zöld olivabogyó. A feta sajtok jó nagy kockák, a bogyók pedig láthatóan frissek, ahhoz képest, hogy semmi húst nem látok azért megindul a nyálelválasztásom. A zöld és a fehér szín már ott is van, hozzá a következõ rétegben nem a piros, hanem a lila szín tûnik fel, méghozzá jó nagy hagymakarikák formájában. Mélyebbre ásva azért a pirosat is megtaláljuk, némi paradicsom formájában, és ha már saláta, akkor a jégsaláta sem marad ki a szórásból. Ami az étlapról, vagyis a netes rendeléses étlapról lemaradt, az az uborka, de ahogy láthatjátok a kiküldött salátában kockára vágott kígyó uborka is került.

Pont:8/10

Ízvilág: A megjelenésnél, nem tudom, hogy észrevettétek e,  de ha nem akkor felhívnám rá a figyelmet, hogy nem került rá semmilyen szósz. A helyzet az, hogy a rendelést telefonon adtam le, és szerettem volna hozzá kérni némi öntettet, de egyértelmûen kijelentették, hogy azt nem tudnak küldeni. Szóval a szószt ne keressétek és így az ízben se tudott közremûködni. A zöldségek amúgy egytõl egyik frissek voltak, természetesen az olivabogyó csak annyira, amennyire mire idekerül kis hazánkba az tud lenni.  A feta sajt hozza azt a minõséget, amit a pizzáknál is tapasztaltam, igencsak ízes, nem sós, valami minõségibb kiadás. Ami az ízt a fetán és az oliván kívül igencsak meghatározza az a lilahagyma. A hagyma íze kicsit erõteljes, nem az a görög import lágy ízû, ebben bizony van kraft. Be kell, hogy valljam, hogy egy két falat után, némi joghurtos fokhagymás öntettel még megbolondítottam, így lett igazán ízletes a sali.

Pont:8/10


Mennyiség: A doboz a standard negyed kilós fagyis doboz, jellemzõen a salátákat valami ilyesmibe szokták pakolni. Ami ezzel kapcsolatban még dicséretes, hogy a dobot tele is van pakolva, ha már jóformán csak zöldség a menü, akkor azzal azért lakjunk jól. Az igazán görögös összetevõk a feta, az oliva és a görögöknél elõszeretettel használt lila hagyma túlsúlyban vannak, ami indokolttá teszi a görög saláta elnevezést. A többi zöldség mennyisége, pont úgy van belõve, hogy kicsit könnyedebbé tegye a salátát, ne legyen se túl hagyma, se túl oliva ízû. Lényegében az arányok jók a salátán belül, viszont némi friss fokhagymás pizza kenyér még laktatóbbá tudná tenni.

Pont:7/10

Kiszállítási idõ: Igazából ennél az ételnél, az elkészítéssel nem is igazán kell számolnunk, valószínûleg ezért érkezett meg kevesebb, mint 40 perc alatt a saláta. Az idõ, nem egy nagy rekord, de vélhetõen azért nem rohantak vele jobban, mert ki ugye nem hûlt, és az elsõ olyan futárnak a kezébe nyomták, akinek felém akadt dolga. 45 perc alatti idõvel, teljesen átlagos kiszállításnak nevezhetõ az eredmény.

Pont:6/10

Ár/érték: Az ár ugye mindig fontos részlet és, hogy õszinte legyek én salátáért nem is igazán szeretek sokat fizetni. Nincs benne hús, tehát az ára se lehet túl magas és ez esetünkben szerencsére így is van. 890 forintért egy elég tartalmas oliva és feta imádóknak való salátát rendelhetünk a Dr. Pizza XIV. kerületi éttermébõl. A pizzájuk jó, a salátájuk jó. Most hirtelen nem ugrik be, hogy frissensültet ettem e már tõlük, de az tuti, hog az lesz a következõ.

Pont:9/10

560true thumbnails under 315true true 800http://mitettemma.hu/wp-content/plugins/thethe-image-slider/style/skins/frame-black
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide1
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide2
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide3
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide4
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide5
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide6
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide7
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide8
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide9
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide10
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide11
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide12
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Folytats a blogon ... mitettemma.hu/dr-pizza-xiv-gorog-sala...

sponsored links

Keres?s