Dr. Pizza ? Kelenföld ? Western pizza (32 cm)

2014-02-28

sponsored links

Pénteken szinte mindig mosollyal arcomon kelek mivel tudom, hogy bizony itt a jól megérdemelt hétvége. Pontosan egy hete volt utoljára pizzás post, szóval itt az ideje a frissítésnek. A mai étterem alany már nem ártatlan szûzlány nálunk, már volt post nem is oly rég egy carbonárával tiszteltek meg minket. Pizza fronton viszont alsó hangon is legalább másfél éve volt utoljára. Gondolom ennyibõl már mindenki vágja, hogy a Dr. Pizza-ról van szó, persze a post címe is talán segített némileg.

Lecsó kollégával ellentétben én nem a XIV. kerületi éttermüktõl rendeltem hanem a kelenföldibõl. A pizzás szekcióban 36 különbözõ összeállítás található, van bõven mindenbõl és helyenként az elnevezésük is egészen mókásra sikerült. Elsõre a For men lett a befutó, de kiváló memóriám jelzett, hogy utoljára is ezt teszteltem szóval egyek mást. Végül ez az összeállítás rabolta el szívem: pizzaszósz, mozzarella, kolbász, bacon, zöldpaprika, hagyma és paradicsomkarikák. A Western fantázianevet kapta, de akár lehetne magyaros is, nem?

Esztétikai megjelenés: Egyedi doboz, ötletesen saját pizzáik nevével felvértezve. A kérdõjel azért maradt fejemben, mivel van 36 különbözõ, de a listában akad bõven ismétlés, talán a dizájn anno készült mikor még szegényesebb volt a repertoár. Ezen az eget verõ problémán átlépve sikerült felpattintani a dobozt, így megláttam a mai áldozatot is. Határozott és vastag széllel érkezett, nem éppen egy vékony tésztás olaszos verzió na. Színre a tészta ideálisnak tûnik, nem maradt sápadt, látszik, hogy átsült. A sajt nem a legfelsõ feltét, emiatt látszanak szépen a bacon szeletek. A többi kapott némi fedést a sajttól, de nem kell nagy tudomány hozzá, hogy felismerjük mindegyiket külön-külön. A vastag tésztás rajongóknak ez lehet a mennyország, én nem bántam volna ha kicsit szolidabb a széle.

Pont: 8/10

Ízvilág: Kicsit féltem a tésztától, tartottam tõle, hogy rágós kalácsos lesz vagy esetleg nyers a közepe. Szerencsére egyik sem igazolódott be mivel könnyed és szellõs, tehát inkább olyan mintha kicsit felfújták volna levegõvel az átlagos tésztát. A feltétek közül egyértelmû gyõztes a bacon. Lágyan sós, igaz kicsit fénylik rajta a kisült zsír, de pénteken ez sem árt, kell a lendület a hétvégi mulatozáshoz úgyis. A sajt nagyon durván nyúlós, öröm levadászni az arcunkról a rácsattanó csíkokat. A kolbász kapott a hõbõl rendesen, kisült belõle jó sok zsiradék melynek eredményeképpen fel is penderedett. Ízre rendben van, egy hangyafosnyit csípett is. A paprika nem túl nagy ízbajnok, marad a vizesebb téli fajtánál. A pizza egyáltalán nem száraz sok zsiradék sült ki a feltétekbõl, melyek áztatják a tésztát.

Pont: 7/10

Mennyiség: Természetesen továbbra is álom a munkahelyi mérõszalag, de rutinos szemem így is segít. A dobozba aligha férne szélesebb tésztakorong mivel faltól-falig lapul benne. A vastagságát leginkább a képek alapján lehet megnézni, a széleinél szerintem túl combos lett. feltétekbõl egyedül talán a paprika lett szegényes, a többibõl nincsen hiány, a baconért pedig jár a külön pacsi! Mikor átvettem már feltûnt, hogy nehezebb, mint az átlagos pizza, tippre simán 300g+ tésztából építették. Az egészet elpusztítva megjön a kellemes péntek délutáni röfögõs szundihoz a kedv, de ezt a fõnök nem díjazná, tehet marad a sóhajtozás. Bõ négy órás adag, melyre erõsen közrejátszik a vaskos szél akármennyire is szellõs az.

Pont: 9/10

Kiszállítási idõ: A visszaigazoló 50 percrõl regél, a futár pontosan az 54. percben csörgetett meg ahogy kértem a megjegyzés rovatban. Leértem 3 perc alatt, viszont addigra se híre, se hamva nem volt (kártyával fizettem elõre) így nem tudtam borravalót adni neki. A távolság kegyetlen 1200 méter, amit megtenni autóval vagy rotyogóval a gugli szerint mindössze 3 perc. Ennek fényében nem éppen bajnok teljesítmény, volt már jobb is és volt már rosszabb köridõ is, de legalább a kritikus egy óra alatt maradtak.

Pont: 6/10

Ár/érték: A Western összeállítás 32-es méretben pontosan 1480 forintot jelent, de még továbbra se értem mitõl lett ez a neve. Kicsit talán drágább, mint egy átlagos pizza viszont adagra sokkal jobban vizsgázik, mint ebben a mezõnyben a pizzák 80%-a. A szélén kicsit lehetne szelídíteni, esetleg átgyúrni belõle a pizza origója felé is. A bacon szabadon hagyása szerintem remek ötlet, sokkal jobban kijön az íze mintha lágy sajtréteg fedné be az egészet. A futárt sajnálom, hogy ilyen sietõsen adta elõ, eskü én vittem a bónusz kreditet! Most egy újabb évig szerintem nem próbálkozom náluk, addig meg talán ismét frissül a kínálat. Összességében egy egészen korrekt pizza pár apróbb bibivel, de lehet ez csak saját huzatomnak köszönhetõ.

Pont: 8/10

560true thumbnails under 315true true 800http://mitettemma.hu/wp-content/plugins/thethe-image-slider/style/skins/frame-black
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide1
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide2
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide3
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide4
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide5
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide6
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide7
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide8
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide9
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide10
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Folytats a blogon ... mitettemma.hu/dr-pizza-kelenfold-west...

sponsored links

Keres?s