Dorka emeletes szívtortája (epres-joghurtos és csokis)

2014-07-19

sponsored links

Az év legnagyobb tortaprojektje ez most nekem,mert Dorci szülinapi zsúrt rendez, amire jó sok kis barátját meghívta, és az volt a kív?ns?ga, hogy szív tortát süssek. Hát igen, õ már elég nagy ahhoz, hogy különleges kívánságokkal álljon elõ, és többnyire meg is teszi. Ezúttal sem érte be egy egyszerû szív tort?val....emeletes legyen. 

Akkor még nem tudtam, mire vállalkozom...merthogy Dorka az év legmelegebb napján született, és azóta is ez idõtájt van mindig a legmelegebb....a zselé nem akart megkötni, a csokikrém nem tudott lehûlni, a sütõ ment...200 fok a lakásban, szóval embert próbáló feladat volt...


Hozzávalók:

A kis piskótához:

3 tojás
3 ek cukor
3 ek liszt
1 tk sütõpor

A nagy piskótához:

15 tojás
15 ek cukor
15 ek liszt
1 cs.sütõpor

A csoki krémhez:

15 dkg cukor
6 tojás
10 dkg étcsokoládé
20 dkg vaj (nem margarin)

A joghurtos mascarpone krémhez:

2 dl habtejszín
4 dl vaniliás joghurt
25 dkg mascarpone
4 ek cukor
2 cs.zselatin fix

Az eper zseléhez:

45 dkg eper
15 dkg cukor (ízlés szerint lehet több-kevesebb)
1 cs.vaniliás pudingpor

A bevonáshoz:

15 dkg margarin
4 ek porcukor
Fondant

Elkészítése:

3, illetve 15 tojásból piskót?t sütünk. Nekem van egy kisebb méretû szív alakú tortaform?m, ebben sütöttem ki a 3 tojásosat. Ennek a formájához igazodva nagyobb méretût rajzoltam sütõpapírra, 3s a 15 tojásosat egy gáztepsiben sütöttem, majd körbev?gtam a form?t.

A krémek közül elõször a csokisat készítjük el, mert annak hûlnie kell, ami valljuk be, nem egy egyszerû mutatv?ny ebben a hõségben...

Gõz fölött állandó kevergetés mellett sûrûre fõzzük a cukrot,tojást és a reszelt csokit.Amíg hûl, néha keverünk rajta, majd robotgéppel a vajat is beletéve felhabosítjuk.

Robotgéppel felverjük a tejszínt, amikor m?r majdnem kemény, beletesszük a cukrot. Óvatosan elkeverjük benne a joghurtot és a mascarponét, végül mehet bele a zselatin fix. Amikor megkötött, r?kenjük a nagyobbik szív tortalap alsó részére.

Közben elkészítjük az eperzselét. Mivel már lecsengett az eperszezon, így csak a fagyasztóból tudtam eperhez jutni, amit direkt erre az alkalomra tettem félre.Ráöntötjük a pudingport, és folyamatosan kevergetve besûrûsítjük. Mivel fagyasztott enged jócskán levet, ezzel számoljunk. A végén keverjük bele a cukrot.

Amikor lehûlt, rákenjük ezt a masszát a mascarponés krémre. Végül rátesszük a másik tortalapot.

A kisebb szívet megtöltjük a csokis krémmel.

Ahhoz, hogy szépen be tudjuk vonni fondant-nal,vajkrémmel kell lekenni a tortát.Jól megtapad rá, és nem fog megfolyni.

Az elkészítése nagyon gyors és egyszerû, robotgéppel felhabosítjuk a margarint a cukorral és már kenhetjük is körbe vele a szivecskéket.

A fondant-t porcukrozott deszkán kisodorjuk, bevonjuk vele a tortát. Tetszõlegesen díszítjük.



Folytats a blogon ... hazaiizek.blogspot.com/2014/07/dorka-...

sponsored links

Keres?s