Donum Terrae teszt zsûrije

2014-04-02

sponsored links



A Donum Terra teszt zsûrije gasztronómiai berkekben ismert szakemberekbõl tevõdik össze. Vass Ildikó, Hadarik Rita, Kocsi Bálint neve nem cseng ismeretlenül a kulináris élvezetek kedvelõinek körében. Szeretnénk megköszönni az ítészek áldozatos munkáját és azt, hogy 3 héten keresztül bábáskodnak majd a verseny felett.
Most röviden bemutatom a három remek szakembert.  Mindannyian szakmájukban kiemelkedõ teljesítménnyel büszkélkedhetnek, emellett pedig a Donum Terrae termékek tapasztalt használói. 

Vass Ildivel nyitom a sort.
Ildi 22 éve dolgozik szakácsként. Véleménye szerint nem a legkönnyebb nõi szakma ez a hivatás, de mindig igyekezett minõségi helyeket választani, hogy tudását bõvíthesse a szakma tapasztalt mestereitõl. Többek között a Dunapark cafe, Kogart, Articsóka, Robinson étterem konyhájában sajátította el a szakma fogásait. Ildi jelenleg az AHA Catering konyhafõnöke Harmath  Csaba mellett. Megjegyzem igényes csúcsgasztronómiát képviselnek a hazai piacon catering szolgáltatásukkal. Számos hazai nagy cég található a megbízóik között. 
Folyamatos fejlõdés, megújulás jegyében mostanában egyre többször kap zsûritagunk olyan feladatot/ felkérést, melyben glutén- és/vagy laktózmentes ételeket kell készítenie. Számára egy új világ nyílt meg ezen probléma kiküszöbölésével és egyre mélyebbre ássa magát a téma szakmai részében. Örömmel használja konyhájában a Donum Terra hidegen préselt magolajokat és magkrémeket.
A magánéletében Ildi párja szintén szakács, hisz ki más is tudná elviselni a vendéglátós bolondériát.

Hadarik Rita következõ zsûritagunk. 
Ritát, mint gasztrobloggert ismerhettük meg. A sikeres Rita Konyhája blogot vezeti, mely egészséges receptjeivel vált híressé a hazai olvasók körében. Baba-mama konyha, gluténmentes receptek, videón végigkövethetõ fogások, érdekes cikkek és természetesen egészséges összetevõkbõl álló ételek találhatóak az oldalon. 2010-ben blogja elnyerte az Év honlapja különdíját.
Aztán 2013. nyarán egy hirtelen jött ötletbõl tulajdonostársával Juhász Krisztina táplálkozási tanácsadóval megnyitották az ország elsõ reform és gluténmentes ételbárját, a KÖLEST.
A KÖLES-ben 100 %-ban gluténmentes alapanyagokból fõznek. Ebbe az ételbárba a lisztérzékenységben érintettek is biztonsággal mehetnek reggelizni, ebédelni, vagy egy finom salátát enni. 
A KÖLES nem egy egyszerû étterem. Közösségi tér is, ahol kiállítások, kóstolók (lásd néhány hete a Donum Terrea magolajok és magkrémek kóstolóját tartották itt),  találkozók, beszélgetõs rendezvények kapnak helyet. A KÖLES ételbárban Donum Terrea termékeket használnak. Látogassatok el 1071 Budapest, Kertész u. 41. szám alá és teszteljétek le ti is az egészséges finomságokat.
Rita emellett számtalan versenyben vett már részt, mint játékos és zsûritag egyaránt.
A magánéletben két gyönyörû kisfiú édesanyja. 

Kocsis Bálint harmadik ítészünk.
A legtöbben a mesés CSIKOS lekvárokról ismerhetitek Kocsis Bálintot. Õ alkotta meg az ezt az egyedülálló márkát. Egészséges összeállítások, különleges ízvilág található a CSIKOS lekvárcsaládban: ilyen kedvenc például a feketeerdõ dzsem és a csersznyelekvár virágszirmokkal. Emellett cukormentes lekvárok is vannak a talonban és chutneyk is készülnek.
Bálint nem csak ezen a területen jeleskedik. Mesterszakács és a Balatonfõi Yacht Klub konyhafõnöke. Különleges és kreatív menüsorokkal, tematikus vacsorákkal kápráztatja el az éhes vendégeket. Megéri legalább egyszer betérni a hozzá és megkóstolni az általa készített ételeket. Bálint lelkes Donum Terrae használó. Mind az étteremben, mind pedig a saját családi konyhájában örömmel alkalmazza a magolajokat és a magkrémeket.
Bálint a folyamatos fejlõdés híve. Képzéseken, tréningeken vesz részt, sõt elõadásokat is tart az egészséges életmód jegyében. Termékeit az ország, sõt a világ számtalan pontján megtalálhatjátok.
Magánéletében három tündéri gyermek édesapja és egy remek nõ férje. Számára mindennél fontosabb családja. 

Bálinttal már olvashattatok egy teljes interjút itt a blogon.
Gasztroblog Boldog Kuktától Csipetnyi vidéki virtus, derûvel fûszerezve!

Folytats a blogon ... boldogkukta.blogspot.com/2014/04/donu...

sponsored links

Keres?s