Don Pepe ? Párizs pizza

2014-05-02

sponsored links

Május elsõ péntekje, így hogy másodikára esik, két meglepetést is tartogat a számunkra. Vélhetõen az emberek nagy részének, méghozzá azoknak, akiknek sikerült a tegnapi napot felhõtlen ünnepléssel tölteni, egy kellemes másnaposságot, mert persze ha már tegnap jól éreztük magunkat, akkor valamikor szenvedni is illik kicsit. Ha már túl vagytok ezen a szörnyûségen, akkor jön a jó hír, új hónap, új akció a Don Pepenél és ez az összeállítás, elsõ ránézésre sokaknak szimpatikus lesz. Mivel szinte minden hónapban kipróbáljuk a havi pizzájukat, így a hosszú hétvége péntekje sem marad pizza nélkül, tegnap, az ünnepi vacsora a Párizs pizza volt.

Esztétika,megjelenés: A doboz fényképezése el is maradt a nagy izgalmakban, de azon semmi rendhagyó nem volt, a már jól megszokott saját arculattal felvértezett dobozban érkezett a pizza. Felbontás után a feltétbõség mellett az elsõ amit észleltem, hogy egy kicsit többet sütkérezett a kemencében a tészta, mint kellett volna, így a tûzhöz közelebbi széle kapott egy szürkés feketés árnyalatot. A másik igen szembetûnõ részlet az, hogy a pizza nem piros, ez a tejfölös-mézes-mustáros alapnak köszönhetõ, amit szokás szerint nem kentek a szélekig. Az alap pirosságának hiányát némi paradicsomkarikával pótolták, így máris színesebb a kép, pontosan 5 nagy és vastag szelet paradicsomnyival. Ha már zöldségfronton kezdtem, akkor jöhet a kukorica, ami alapból napsárga, de helyenként szép barnára pirult. Húsfeltét ként a füstölt tarját helyeztek a pizzára, amibõl több nagyobb szelet is feszít a rengeteg sajt alatt. Az összeállítás pofásan néz ki, az hogy kicsit megégett, nekem egyáltalán nem tudta elvenni a kedvemet.

Pont:8/10

Ízvilág: Sokan nem bírják a Pepe-s pizzát, mert “vastag a széle”, de én nem tartozom ezen emberek körébe. Valóban vagy egy centis széle van a pizzának, de mivel a tészta könnyed és igen ízletes, így a rápirult sajt darabokkal remek elõjáték a feltétes rész elõtt. Ha kívülrõl kezdjük el enni a pizzát, egyre összetettebb ízekkel találkozunk majd, ahogy haladunk befelé. Elõször belép a képbe az alap, ami a méznek köszönhetõen enyhén édeskés, a mustárnak köszönhetõen intenzív ízû, a tejföltõl pedig lágy. Az alap után jönnek a zöldségek, amik közül a kukorica szintén édes, de azok a szemek amik barnák, azok emellett elképesztõen finom pirított kukorica ízûek. A tarja enyhén zsíros, és a belõle kisült zsír az egész pizzát füstös ízûvé teszi. A tetemes mennyiségû mozzarella teszi fel az i-re a pontot, aminek köszönhetõen a pizza egy zseniális ízösszetétellel büszkélkedhet. Az elmúl pár hónapban, nálam tuti, hogy ez a havi akciós ajánlat a befutó.

Pont:8/10

Mennyiség: Hiába a szuper kinézet és a jó íz, ha nem lakik jól az ember azzal, amit eszik. Igazából itt a vastag tésztának és a megfelelõ mennyiségû feltétnek köszönhetõen nincs ilyen probléma. Jó szokásunk szerint, elõkerült a centi is, ami azt mutatja, hogy a 32 centiméteres pizza valahol a sütés, szállítás között azért veszítette egy fél centit, így 31,5 centiméternyi élvezet érkezett a dobozban. Amúgy elég laktató variáció, így ha valaki nekiesik és egy evésre elpusztítja, az tuti tele lesz, mint a déli busz.

Pont:8/10

Kiszállítási idõ: Itt jön egy egészen hihetetlen része a történetnek. A rendelés megadásától számított 15 -ik percben a kezemben volt a forró pizza. Ez vélhetõen két szerencsés tényezõnek köszönhetõ. Az elsõ az, hogy mindenki rávetette magát az új akciós pizzára, és sorozatgyártásban sütötték a hozzám legközelebb esõ Don Pepében, amit amúgy nem is csodálok. A másik pedig az, hogy nagyjából kocsival 3 percre van a legközelebbi éttermük és bizony onnan jött a pizza. Ez a 15 perc, ez körülbelül annyi idõ, mintha egy gyorsfagyasztott pizzát készítettem volna el, de az eredmény lényegesen jobb.

Pont:10/10

Ár/érték: Hmmm…ezzel kapcsolatban eszembe jut, hogy aki “vidéki” az mindig mondja, hogy milyen jó a pesti embernek, de itt egy kivétel. A pesti ember 1090 forintért kapja meg a havi akció pizzát, ami amúgy bõven ér ennyit, de aki abban a szerencsés helyzetben van, hogy nem Budapesten, hanem valamely másik Don Pepe étteremmel rendelkezõ városban rendeli meg az már 990 -ért is megkaphatja. Mindkét ár esetében azt tudom mondani, hogy jó vétel, az összeállítás hibátlan. Az én rendelésemmel kapcsolatban még fontos megjegyeznem, hogy az égett szél, nem is volt olyan égett és mindenkinek ilyen hosszú szállítási idõt kívánok.

Pont:9/10

560true thumbnails under 315true true 800http://mitettemma.hu/wp-content/plugins/thethe-image-slider/style/skins/frame-black
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide1
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide2
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide3
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide4
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide5
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide6
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide7
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide8
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide9
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide10
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Folytats a blogon ... mitettemma.hu/don-pepe-parizs-pizza/?...

sponsored links

Keres?s