Don Pepe ? Light carb csirkés taco és keménylegény pizza

2014-06-28

sponsored links

Egészségesen étkezni nem egyszerû. Országunk egészen elõkelõhelyen van azon ranglistán mely azt mutatja, hogy a lakosság hányad része elhízott, szóval erre nincs miért büszkének lennünk. A legnagyobb ellenség egyértelmûen a túlzott szénhidrátfogyasztás, nemhiába tartják például az egyik legnagyobb “méregnek” a fehér kenyeret, aminek szénhidrát tartalma mellett nagyon magas GI értékkel is bír, ami szépen megemeli vércukorszintünket aminek eredménye, hogy hamarabb leszünk ismét éhesek, ördögi kör.

A Don Pepe nyitott az egészségesebb étkezés irányába, ezentúl 32-es átmérõvel rendelt pizzáik kérhetõek Light carb tésztával ami annyit jelent, hogy akár 66%-al kevesebb szénhidráttal megússzuk ugyanazon pizzát, mint ezelõtt hagyományos tésztával szerelt verzióknál. Egy korrekt és érhetõ teljes tájékoztatót is kiraktak ahol szénhidrát táblázat mellett azt is megtaláljuk, hogy miként készül az új verzió az alapoktól. Aki csillapíthatatlan vágyat érez az információ magába szívásához annak KLIKK IDE és tádám!

A csökkentett szénhidráttartalmú tésztával rendelt pizzákat további két részre bontották, a normál vastagságú opciónál 400 gramm az alap, míg a vékonytésztásnál pontosan fele, azaz 200 gramm. Jóféle munkaebéd révén két pizzát is sikerült tányérra lõni, mindkettõt termesztésen Light carb opcióval. Az egyik egy csirkés taco pizza melynek feltétei: pizzaparadicsom, roston csirke, vöröshagyma, tejföl, paradicsomkarika és a névadó taco fûszer. A másik egy keménylegény ami így mutat: tejföl, mustáros alap, fokhagyma, fõtt füstölt tarja, fõtt füstölt császárszalonna és hegyes erõs paprika.

Esztétikai megjelenés: A tészta színén egybõl látszik, hogy nem hagyomány alapokra épült, a kontraszt körülbelül olyan, mint a fehér és a teljes kiõrlésû kenyér között. A másik ami szembetûnõ, hogy azonos tésztamennyiség mellett ez vékonyabbnak tûnik, valószínû a kelesztésnél egészen eltérõ a térfogatváltozás. A csirkés taco jellegzetessége a foltokban ráfolyatott tejföl amire rákerül a vöröses színben pompázó taco fûszer. Emellett 5-6 paradicsomkarikával is találkozhatunk és az egész pizza felületén csirkedarabok pislognak. A keménylegény egy fokkal világosabb kinézetre ami valószínûleg visszavezethetõ a mustáros alapra is. A tarja szép vékony szeletekben míg a szalonna szalmára aprítva került rá. A hús uralmat párdarab zöld paprika karika töri meg. Minkét esetben szépen egyenletesen felszeletelték. Összességében semmivel nem mutat rosszabbul egy ilyen pizza, mint hagyományos tésztával, sõt!

Pont: 9/10

Ízvilág: Itt is talán a kinézetnél használt fehér – teljes kiõrlésû hasonlat a leghelytállóbb. Jól átsütött, ropogós a tészta ha mindenképpen hasonlítani akarom a hagyományoshoz akkor talán annyi, hogy kicsit szárazabb hatást kelt. Félre ne értse senki, nincsen száraz parafa alátét élmény. A tacos egy igazán intenzíven fûszerezett pizza, kapott a csirke is, de leginkább maga a taco fûszer ami dominál az egész pizzában. Enyhén csípõs, de ha netán sok lenne akkor egy tejfölös falattal le tudjuk hûteni túlhevült ízlelõbimbóinkat. A keménylegény mustáros alapja elsõre talán merésznek tûnik, de a tarjával és a szalonnával remekül harmonizál. A fokhagyma enyhén végigkíséri utunkat a keménylegénnyel, egyedül egy kicsit kraftosabb paprikát mernék ráálmodni, elvégre tökös legényrõl van szó. Kicsit féltem, hogy ez az új tészta alap elrontja az élményt, de semmi negatív hatása nincsen, inkább pozitív irányba változott és legalább egy kicsit egészségesebben letudtam az ebédet.

Pont: 8/10


Mennyiség: Itt érezni csak igazán a különbséget, a tészta mennyisége ugyebár egyforma, viszont az elfogyasztás után nem jön meg a sokat emlegetett kajakóma effekt, viszont a jól lakottság érzõdik. Sokkal könnyebben emészthetõ nem húz minket a kanapéhoz a rengeteg szénhidrát. Itt a normál pizzavastagság sok egyé étteremnél már szinte a vékony kategóriát jelenti, pedig az eredeti pizza csak vékony lehet ha jól tudom. Feltétekbõl egyik pizzánál sem szenvedtem hiányt, mindenbõl szinte egyenlõ arányban került rájuk, semmi kirívó mennyiség nem fordult elõ. Egy percig nem mondanám, hogy ez a tészta érzetre kevesebb lenne, csak annyi az eltérés, hogy másként hat, nem sokkolja közel sem annyira szervezetünket. Bõ négyórás adag simán megvan egy 32-es pizzával, ennyi elegendõ kell legyen egy átlagos felnõtt számára például ebédre.

Pont: 9/10

Ár/érték: Nem egyedüli a piacon már az ilyen vagy ehhez hasonló egészségesebb pizza gondolat, viszont nem sok étteremrõl tudok ahol ugyanazon az árért kapjuk meg, mint hagyományos tésztával szerelt testvérét, biztosra veszem, hogy egy ilyen elõállítási költsége magasabb. A pizzák darabja 1490 forint, de ennyiért bármelyiket választhatjuk a 32-es normál kategóriából az étlapról. Sokan vannak akik a nagy rohanásban inkább rendelnek egy pizzát minthogy fõznének, viszont mostantól ilyen esetben kicsit áldozhatunk szervezetünk egészsége elõtt is és tényleg nem kerül többe egy forinttal sem. Aztán aki továbbra is marad a hagyományosnál és kerekedik, mint a hógolyó az ne fogja a genetikára… A Don Pepe ezzel párhuzamosan három éttermében útjára indította mélyserpenyõs, sajttal töltött szélû pizzáját is, muszáj leszek kirándulni egyik éttermükbe ahol már elérhetõ.

Pont: 9/10

800true thumbnails under 450true true 800http://mitettemma.hu/wp-content/plugins/thethe-image-slider/style/skins/frame-black
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide1
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide2
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide3
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide4
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide5
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide6
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide7
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide8
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide9
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide10
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide11
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide12
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Folytats a blogon ... mitettemma.hu/don-pepe-light-carb-csi...

sponsored links

Keres?s