DNK, avagy dagasztás nélküli kenyér

2014-04-02

sponsored links


Most olyan boldog vagyok, hogy nem is tudom szavakba önteni. Sohasem gondoltam volna, hogy valaha ilyen csodaszép kenyérke kerül ki a sütõmbõl. A kenyérsütés szamárlétráján lassan, de biztosan haladva a gyökérkenyér után ez a dagasztás nélküli pékáru következett. Sajnos nincs kerek, csak ovális, nagyobb méretû jénai tálam, amit most használtam elõször. Kiállta a próbát, tökéletesre sikerült benne a kenyér. Néhány repedés, ropogós héj, pont így szereti a család. Bevallom, mielõtt nekiláttam volna, olvasgattam az interneten, ki hogyan csinálja, így 3-4 receptet kombinálva, jobbára a sütési idõt és a hõfokokat tanulmányozva készítettem el a saját, 819 g-os "kicsikémet".

Hozzávalók:

  • 50 dkg kenyérliszt, BL80
  • 2 kk só
  • 2 dkg friss élesztõ
  • 4 dl langyos víz ...

Folytats a blogon ... aranytepsi.blogspot.com/2014/04/dnk-a...

sponsored links

Keres?s