Diós túrós pite

2014-04-01

sponsored links

        
Már rég fájt a fogam egy finom túrós pitére, olyanra, amilyent Anyukám szokott sütni. Tésztája megeggyezik az almás lepény tésztájával, csak a töltelékébe dió meg túró kerül.
    Hozzávalók dupla adaghoz: 600 g liszt, 250 g margarin, 250 g cukor, 4 tojás, 2 evk. tejföl, 1 sütõpor, pici só. 
    Töltelék: 1 kg túró, 6 tojás, 300 g cukor, 4 tasak vaníliapor, 2 cirtom héja. Még: 300 g darált dió, 8 evk. cukor, 100 ml tej.
  A fenti hozzávalókból rugalmas tésztát gyúrunk. Legalább 30 percig jégszekrényben pihentetjük. Addig elkészítjük a tölteléket. A diót ledaráljuk, összekeverjük a cukorral és forró tejjel leforrázzuk, kettéosztjuk.
A túrót a cukorral meg a tojássárgával jól elkavarjuk, hozzáadjuk a citromhéjat, a vaníliát, majd a keményre felvert tojáshabot. Kettéosztjuk.
    A tésztát négybeosztjuk mindegyik darabot tepsi nagyságúra nyújtjuk. Elõkészítünk 2 tepsit: kikenjük vajjal vagy margarinnal, bemorzsázzuk. Egy -egy lapot helyezünk bele, amire elõször a diós krémet, majd rá a túrós krémet símítjuk. Betakarjuk egy újabb kinyújtott lappal, és miután villával megszurkáltuk elõmelegített 180 fokos sütõben készre sütjük. Felvágás elõtt vaníliás porcukorral hintjük be.

Folytats a blogon ... juciakonyhafonok.blogspot.com/2014/04...

sponsored links

Keres?s