Diós tekercs édesburgonyával

2014-03-17

sponsored links

Diós tekercs édesburgonyával

A hétvégén készültek ezek a finom, diós tekercsek édesburgonyával. Volt itthon két, kisebb darab édesburgonya a hûtõ aljában és minden nap rájuk néztem, de csak halogattam, hogy majd lesz belõlük valami. Azt gondoltam (mivel tudom, hogy nagyon jól mûködött ennél az édesburgonya fánknál is), hogy a további sorsuk egy finom kelt tésztában, akár kalácsban folytatódik egy kis dióval megtámogatva. De, mivel a formát mindig az utolsó pillanatban találom ki, így most ilyenre sikeredett a végeredmény. Tudom, nem valami szépek, de a kinézetükkel ellentétben, nagyon puhák és isteni finomak lettek.

A tésztáján finoman érezhetõ az édesburgonya kissé sütõtökre hasonlító íze, ami nagyon jól passzol a édes diótöltelékhez, emellett gyönyörû, narancsos színt adott a sütinek. A savótól pedig pihe-puha a tésztája.

Mivel, gyakran készítek házi túrót, így a lecsepegõ savót elteszem a fagyasztóba, és a kenyér, pékárú, illetve kalács sütéséhez rendszeresen használom, mert a kelt tészta szuper foszlós lesz tõle.

Úgy gondolom, érdemes kipróbálni ezt az ízletes süteményt, mert általa egy újabb ...

Folytats a blogon ... szilvasgomboc.cafeblog.hu/2014/03/17/...

sponsored links

Keres?s