Diós sütemény

2014-02-03

sponsored links

Ma egy nagyon finom sütemény receptjét hoztam nektek, amit a hétvégi ivói Erdélyi Konyhás találkozóra vittem, a visszajelzések szerint mindenkinek ízlett, el is fogyott mind. Nekem is nagyon, de nagyon ízlett.


 Hozzávalók: 30 dkg liszt, 10 dkg zsír, 6 dkg cukor, 1 tojássárgája, 1 tasak sütõpor, 10 evõkanál tej, 1 citrom lereszelt héja, 1 tasak vaníliás cukor, kevés porcukor a szóráshoz. A töltelékhez: 15 dkg cukor, 4 tojássárgája, 10 dkg darált dió, 4 tojásfehérje, fél befõttesüveg meggylekvár.
Elkészítése: A liszthez hozzáadjuk a zsírt, a cukrot, a sütõport, a tojássárgát, a citromhéjat és annyi tejjel, amennyit felvesz lágy tésztává gyúrjuk. A tésztát két részre osztjuk.
A töltelékhez a cukrot habosra kavarjuk a tojássárgával, hozzáadjuk a darált diót, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét.
A tésztából két lapot nyújtunk, az egyik lapot a sütõpapírral bélelt tepsibe simítjuk, jó vastagon megkenjük a meggylekvárral, ráhalmozzuk a tölteléket és befedjük a másik lappal. Elõmelegített sütõben, közepes lángnál megsütjük. Amikor kihûlt megszórjuk porcukorral, szeletelve tálaljuk.

Folytats a blogon ... makacskakonyhaja.blogspot.com/2014/02...

sponsored links

Keres?s