Diós szelet (paleo)

2014-08-08

sponsored links



Már régóta szerettem volna olyan paleos sütit készíteni, aminek a krémje hasonlít a régi, hagyományos torták vajkrémjéhez. A véletlennek köszönhetõen tegnap elõtt rájöttem hogyan kell. Történt ugyanis, hogy a kókuszgolyóhoz elfogyott a ghee, így kókuszolajat kellett hozzá használnom és amikor a folyékony olajat összekevertem a krémmel meglepõdve tapasztaltam, hogy teljesen felvette azt, ugyanúgy, mint a majonéz készítésekor a tojássárga az olajat, ahelyett, hogy folyóssá vált volna szép, sima, egynemû krémmé vált, úgyhogy azonnal tudtam, hogy ez a süti hamarosan el fog készülni belõle. :)


Hozzávalók:

a tésztához:
4 tojás fehérje
5 dkg por eritritol (xilit vagy nyírfacukor) (nem paleozóknak porcukor)
14 dkg darált dió
1 dkg nyílgyökérliszt (nem paleozóknak liszt)

a krémhez:
15 dkg hideg ToTu krém
15 dkg folyékony kókuszolaj
4-5 dkg por eritritol (xilit vagy nyírfacukor) (nem paleozóknak porcukor)
1 vaníliarúd kikapart magjai

a tetejére:
2-3 evõkanál darált dió

A piskótához a tojásfehérjét félkeményre verjük. A verést továbbra is folytatva hozzáadjuk az édesítõt. Amikor a hab keménnyé válik óvatosan hozzáforgatjuk a nyílgyökérliszttel elkevert diót. sütõpapíros lemezre 25 x 35 centis téglalapot kenünk a masszából, majd 175 fokra elõmelegített sütõben 12-15 perc alatt megsütjük. Kihûtjük. 3 síkra vágjuk. Ekkor állunk neki a krémnek, amihez a ToTu krémet, a kókuszolajjal, az édesítõvel és a vaníliával simára keverjük. 3 részre osztjuk és betöltjük vele a lapokat. A harmadik rész krémet a tetejére kenjük, amit végül megszórunk a darált dióval. Fogyasztásig hûtõszekrényben tároljuk.

 ToTut, a ToTu krémet, ToTu krém extrát és a tojásrudat paleo és bio boltokban, valamint a gyártó Capriovus Budapesti telephelyén Bp. XIV.ker. Varannó u. 3. (Nyitva H-P 7-16) tudjátok beszerezni. Vidéken élõknek érdemes náluk telefonon, vagy emailben érdeklõdni, mert a járat útvonalán, egyeztetéssel megbeszélt találkozó szerint, érték határ nélküli rendeléssel szállítják ki az árut. Tel:222 5906, 222 5932, 222 5933

Már Szlovákiában is kaphatóak. A paleo.sk weboldalon tudjaták megrendelni, vagy Pozsonyban a volt Ikea épületében található paleo boltban (Tomasikova ulica 46.)

A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetõségre is rákattintatok.

A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/TcskbogrKonyh...

sponsored links

Keres?s