Diós, melaszos félbarna cipó
sponsored links
Tényleg divat lett otthon kenyeret sütni. Szeretek izgalmas és új dolgokat kipróbálni, ezért a kenyérsütésben is változatosan használom a hozzávalókat. Annyi mindent lehet felhasználni a kenyér, bagett vagy zsemle elkészítésénél, íme egy ötlet.
Igazi ínyencséget kapunk, ropogós héjával és feledhetetlen ízével belopja magát a szívünkbe.
Hozzávalók:
30 dkg fehér kenyérliszt
20 dkg tönköly teljeskiõrlésû liszt
15 dkg durvára darabolt dió
1 ek barna nádcukor melasz
5 dkg olvasztott vaj
2 tk só
1 tk cukor
1,5 dl langyos víz
1 dl tej
2,5 dkg friss élesztõ
A tejben 1 tk cukorral futtassuk fel az élesztõt, a többi hozzávalót tegyük a dagasztó tálba.
Adjuk hozzá az élesztõs tejet és dagasszunk sima, rugalmas tésztát.
Letakarva 1 órán át hagyjuk kelni.
Formázzunk cipót a tésztából és egy fedõvel ellátott jénai edénybe tegyük bele, amibe helyezzünk elõtte zsírpapírt.
20 percig hagyjuk ismét kelni, majd egy éles késsel vágjuk be a tetejét. Szórjuk meg liszttel és tegyük fedõvel együtt a sütõbe 225 fokra 45 percre.
Vegyük le a fedõt és még süssük 190 fokon 10-15 percig amíg szép barna színe lesz.
Igazi ínyencséget kapunk, ropogós héjával és feledhetetlen ízével belopja magát a szívünkbe.
Hozzávalók:
30 dkg fehér kenyérliszt
20 dkg tönköly teljeskiõrlésû liszt
15 dkg durvára darabolt dió
1 ek barna nádcukor melasz
5 dkg olvasztott vaj
2 tk só
1 tk cukor
1,5 dl langyos víz
1 dl tej
2,5 dkg friss élesztõ
A tejben 1 tk cukorral futtassuk fel az élesztõt, a többi hozzávalót tegyük a dagasztó tálba.
Adjuk hozzá az élesztõs tejet és dagasszunk sima, rugalmas tésztát.
Letakarva 1 órán át hagyjuk kelni.
Formázzunk cipót a tésztából és egy fedõvel ellátott jénai edénybe tegyük bele, amibe helyezzünk elõtte zsírpapírt.
20 percig hagyjuk ismét kelni, majd egy éles késsel vágjuk be a tetejét. Szórjuk meg liszttel és tegyük fedõvel együtt a sütõbe 225 fokra 45 percre.
Vegyük le a fedõt és még süssük 190 fokon 10-15 percig amíg szép barna színe lesz.