Diós, melaszos félbarna cipó

2014-07-23

sponsored links

Tényleg divat lett otthon kenyeret sütni. Szeretek izgalmas és új dolgokat kipróbálni, ezért a kenyérsütésben is változatosan használom a hozzávalókat. Annyi mindent lehet felhasználni a kenyér, bagett vagy zsemle elkészítésénél, íme egy ötlet.

Igazi ínyencséget kapunk, ropogós héjával és feledhetetlen ízével belopja magát a szívünkbe.

diós, melaszos

Hozzávalók:

30 dkg  fehér kenyérliszt

20 dkg tönköly teljeskiõrlésû liszt

15 dkg durvára darabolt dió

1 ek barna nádcukor melasz

5 dkg olvasztott vaj

2 tk só

1 tk cukor

1,5 dl langyos víz

1 dl tej

2,5 dkg friss élesztõ

A tejben 1 tk cukorral futtassuk fel az élesztõt, a többi hozzávalót tegyük a dagasztó tálba.

Adjuk hozzá az élesztõs tejet és dagasszunk sima, rugalmas tésztát.

Letakarva 1 órán át hagyjuk kelni.

Formázzunk cipót a tésztából és egy fedõvel ellátott jénai edénybe tegyük bele, amibe helyezzünk elõtte zsírpapírt.

20 percig hagyjuk ismét kelni, majd egy éles késsel vágjuk be a tetejét. Szórjuk meg liszttel és tegyük fedõvel együtt a sütõbe 225 fokra 45 percre.

Vegyük le a fedõt és még süssük 190 fokon 10-15 percig amíg szép barna színe lesz.








Folytats a blogon ... vacsinalam.cafeblog.hu/2014/07/23/dio...

sponsored links

Keres?s