Diós linzerkarika házi, fahéjas szilvalekvárral

2014-04-18

sponsored links

Az ünnepre való tekintettel hoztam ezt az elképesztõen omlós,  diós linzerkarika receptet, amit érdemes elkészíteni. Egyszerû és nagyon finom, sokan szeretik, így ezzel is várhatjuk a vendégeket. Használhatunk hozzá barack, málna, vagy ribizli lekvárt. De a narancslekvár is kitûnõ választás.

Én házi, fahéjas szilvalekvárral készítettem, aminek a pikáns, fûszeres íze, remekül passzolt a dióhoz. Ráadásul, elõre is elkészíthetjük, mivel lezárt dobozban napokig friss marad.

Persze, ilyenkor a dobozt el kell dugni a család elõl, vagy rögtön dupla adagot kell készítenünk.

Diós linzerkarika házi, fahéjas szilvalekvárralDiós linzerkarika házi, fahéjas szilvalekvárral

Hozzávalók:

30 dkg liszt

10 dkg darált dió

10 dkg porcukor

20 dkg vaj

1 db kezeletlen citrom reszelt héja

2 db tojássárgája

1 mokkáskanál õrölt fahéj

csipet só

a ragasztáshoz és a tetejére:

durvára darált dió

pikáns lekvár (házi, fahéjas szilvalekvár)

tojásfehérje

Elkészítés:

A tésztába való diót finomra daráljuk. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, a porcukorral és a dióval.

Hozzáadjuk a tojássárgáját és a reszelt citromhéjat, fahéjat és sót, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát.

Fóliába csomagolva a hûtõben pihentetjük legalább fél órát. De az sem baj ha, több ideig hagyjuk a hûtõben.

Miután a tészta pihent és jól lehûlt, vékonyra gyújtva kiszaggatjuk úgy, hogy az alsóknak teli, a felsõknek pedig, középen lyukas, fodros szélû kiszúróval formázunk, egyforma mennyiséget.

Sütõpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk õket, a tetejüket lekenjük tojásfehérjével és megszórjuk durvára õrölt dióval.

Elõmelegített sütõben 200 fokon, pár perc alatt, világosra sütjük. Miután megsültek, az alsó lapok közepére forró lekvárt teszünk és ráillesztjük a felsõ lapokat. A tetejüket meghintjük egy kevés porcukorral.



Diós linzerkarika házi, fahéjas szilvalekvárralDiós linzerkarika házi, fahéjas szilvalekvárral

Ha tetszenek a receptjeim az alábbi helyeken is megtalálható a Szilvásgombóc konyhája: a FacebookonPinterestenBloglovin?


Még több finomság:




Palacsintametélt torta dióval, baracklekvárral
Palacsintametélt torta dióval, baracklekvárral


DSCN3670-1 uu
Gõzgombóc ? házi baracklekvárral, dióval


Fahéjas-rumos szilvás pite
Fahéjas-rumos szilvás pite


Fahéjas-mascarponés háromszögek
Fahéjas-mascarponés háromszögek


Rizsfelfújt mézes-gyömbéres almalekvárral
Rizsfelfújt mézes-gyömbéres almalekvárral




Folytats a blogon ... szilvasgomboc.cafeblog.hu/2014/04/18/...

sponsored links

Keres?s