Diós, lekváros, zabpelyhes keksz

2014-07-31

sponsored links


Hozzávalók:
  • 20 dkg darált dió,
  • 14 dkg zabpehely,
  • 13 dkg liszt,
  • 16 dkg cukor,
  • 1 csipet só,
  • 180 ml olaj,
  • 2 felvert tojás,
  • 1 ek Monini csokieszencia
  • ribizli lekvár (vagy egyéb savanykás lekvár).

A száraz alapanyagokat a keverõ tálba tettem és jól összekevertem. Hozzáadtam a felvert tojásokat és az olajat és ismét összekevertem. Ezután 40 percre a hûtõszekrénybe tettem. Utána kézzel kis golyókat formáltam belõle, a közepükbe ujjal lyukat formáltam és megtöltöttem lekvárral, majd sütõpapírral bélelt tepsibe tettem és megsütöttem.
Nem kell megijedni, nem lesz belõle összeálló massza, de nem esik szét. Sütéskor buborékol az olaj a kekszen, de ez nem azt jelenti, hogy nyers. Szép ropogós kekszek lettek.

Folytats a blogon ... legyunkeszsegesek.blogspot.com/2014/0...

sponsored links

Keres?s