Diós-kakaós torta

2014-05-04

sponsored links

Ez volt a Húsvéti tortánk! Igazán egyszerû és költségkímélõ. Tetején tejszínhab és kakaó. A tejszínhab azért így került a tortára, mert igazán nem akart felverõdni, ezért csak rákanalaztam és megszórtam kakaóporral.

Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 6 db tojás,
  • 6 evõkanál cukor,
  • 5 evõkanál liszt,
  • 2 evõkanál kakaó,
  • 2 mokkáskanál ecet,
  • A krémhez:
  • 1/2 liter tej,
  • 3 evõkanál liszt,
  • 3 evõkanál darált dió,
  • 20 dkg puha vaj,
  • 25 dkg porcukor,
  • 2 evõkanál kakaópor,
  • A tetejére:
  • 2 dl tejszínhab,
  • 1 cs. habfixáló,
  • 1 evõkanál porcukor,
  • hajszálnyi kakaópor.



Elkészítés:
  1. A piskótához a tojások fehérjét az ecettel elkezdem felverni, apránként hozzáadom a cukrot és amikor már kemény a hab, egyesével beledolgozom a tojások sárgáját. Végül a kakaóval összekevert lisztet rászitálom a krémre több részletben és óvatosan beleforgatom.
  2. 24 cm-es tortaformában 180 fokon sütöm. Ha kihûlt 3 lapba vágom.
  3. A krémhez a tejet a lisztet és a diót összefõzöm, kihûtöm. A puha vajat a porcukorral és a kakaóval kikeverem, majd beledolgozom a fõzött krémet is.
  4. Kívül-belül betöltöm a piskótát. A tetejére a porcukorral és habfixálóval felvert tejszínt kanalazom, majd a hajszálnyi kakaóporral megszórom.



Folytats a blogon ... vea-receptgyujtemeny.blogspot.com/201...

sponsored links

Keres?s