Diós-citromos avokádókrém

2015-01-18

sponsored links


Azt hiszem, hogy a mai napig nem ettem még sosem avokadót az életemben. Látni láttam már, de ízlelni még sosem sikerült. Aztán egy szép napon nem megajándékozott egy nagyon kedves barátnõm néhány kisebb példánnyal... Azt sem tudtam, mit kezdjek velük, de elfogadtam. Ez volt még karácsony elõtt. Azóta már meg is barnultak kívülrõl, és elérkezett az idõ, hogy feldolgozzam õket, mert bizony nem állnak el örök idõkig ezek sem. De miképpen? Na, ilyenkor jön jól egy szakács férj a háznál - azt javasolta, csináljak belõle egy kenhetõ krémet, amit kenyérre, salátákhoz vagy halakhoz tudunk fogyasztani. Hogyan? Szakácséknál sokszor fontosak a pontos mértékek, de sokszor csak úgy hozzávetõlegesen adják át a mikénteket. Ez pont ilyen volt: "Tedd egy tálba, adj hozzá fûszereket, citromlevet, mert ha nem, megbarnul, olajat, és dolgozd össze. Kóstold meg, ha nem jó, módosítsd, ha jó, készen van." Köszönöm. Milyennek kell lennie, nem tudom, de ez a mai alkotás nekem ízlik.
Mértéket én sem fogok tudni mondani, mert hûen követtem emberem útmutatását, és ízlelgettem, mixeltem, majd ismét, míg el nem jutottam a végeredményhez, amivel elégedett voltam.
Ha már kenhetõ krém, kenyér is kell, de élesztõ híján csak sütõporos elzászi zsemléket csináltam gyorsan, és alaposan belaktam belõle.

A krém hozzávalói:
2 kisebb avokádó ...

Folytats a blogon ... cheffeleseg.blogspot.com/2015/01/dios...

sponsored links

Keres?s