Diós amerikai palacsinta, dió olajjal és édesharmat mézzel

2014-07-11

sponsored links

Nyaralás alatt volt idõm gondolkodni és ötletet gyûjteni, hogy mit is készíthetek itthon, az ott megszerzett dolgokkal. Azt hiszem egy darabig még ezzel fárasztok mindenkit, de szerintem nem veszi zokon senki. :)
Nagyon finom õrségi dió olajat szereztem be, ami akár egy diós palacsintához is tökéletes lehet. Egyébként maga az ötlet, hogy palacsinta sütésnél dió olajat használjak sógoromtól kaptam, amit egybõl tovább kombináltam és így született meg ez az extra diós, ízletes palacsinta.
Édesharmat mézzel locsolva fogyasztottuk. Ezt is ott szereztem, ahol kinéztem az akác mézet. Mivel sok helyen úgy adják el a mézet, hogy akácnak nyilvánítják, ezért óvatosan vásárolok. De ebben most megbíztam, a színe és az íze is tökéletes. Megláttam ezt az édesharmat mézet, amirõl még nem hallottam és miután megkóstoltam, azt mondtam, hogy ebbõl kell nekem is.
Az édesharmat mézet emlegetik még erdei mézként is, ami valójában úgy készül, hogy a méhecskék az erdei növények (tölgy, gesztenye, fenyõ, fûz, feketedió ...) levelein található mézharmat összegyûjtésébõl állítják elõ, ezért virágpor tartalma jelentéktelen. Ásványi anyag tartalma viszont rendkívül maga (vas és réz) s és különleges aromája egyedülálló a mézfajták között. Légúttisztító és idegnyugtató hatása is ismert. Nagyon sötét színû, enyhe illatú, markáns ízû méz.
Forrás: mezbarlang.hu







Diós amerikai palacsinta, dió olajjal és édes harmat mézzel
Hozzávalók (8db):
2 tojás
10 dkg tk. tönköly búzaliszt
10 dkg zabliszt
5 dkg aprított dió
1 tk. sütõpor
1 tk. cukor
1 csipet só
2,5 dl tej
1 ek. dió olaj

Sütéshez:
dió olaj

Tetejére:
édesharmat méz

Elkészítés:
A tojást keverjük habosra, majd adjuk hozzá a kimért liszteket, a sütõport, a cukrot a sót és jól keverjük ki. Apránként öntsük hozzá a tejet és így keverjük tovább, amíg csomómentes nem lesz. Adjuk hozzá az aprított diót és a dió olajat.
Dió olajjal vékonyan kikent palacsinta sütõbe tegyünk egy fél merõkanállal és süssük meg mind a két oldalát.
Édesharmat mézzel fogyasztva isteni. Természetesen lekvárral, vagy juharsziruppal is tökéletes.




Folytats a blogon ... koskacukor.blogspot.com/2014/07/dios-...

sponsored links

Keres?s